Воїни АТО здобувають освіту у Національній металургійній академії

 

Цьогоріч 16 покровчан-АТОвців та військовослужбовців розпочали навчання у Нікопольській філії академії. Загалом за три останні роки нову професію опановують 42 демобілізованих студентів.

Для більшості учасників бойових дій навчання стало новим етапом вже мирного життя. Хтось вирішив змінити професію, отримати новий фах, а інші підвищують кваліфікацію. Бажання навчатися виявляє все більше ветеранів АТО і ця тенденція, за словами директора Нікопольского регіонального центру НМетАУ моніторингу навчання та социального партнерства, викладача-методиста вищої категорії  Світлани Зінченко, зростає з кожним наступним роком. Абітурієнти обирають технічні спеціальності: металургію, галузеве машинобудування, автоматизацію виробничих процесів, - кваліфікованих фахівців чекають на виробництві.

У рамках соціального партнерства філія співпрацює з провідними підприємствами регіону, які готові працевлаштовувати спеціалістів. Покровчани не втрачають такої можливості, як зазначають ветерани АТО, навчаються без відриву від виробництва, до того ж це – безкоштовно. За словами Андрія Золотарьова та Сергія Гутова, навчання відкриває і нові перспективи, сам процес здобуття фахових знань сприймається вже зовсім по-іншому – свідоміше та відповідальніше. Крім навчального процесу для студентів, ветеранів АТО,  організовують зустрічі з професорсько-викладацьким складом академії, котрі мотивують та спрямовують у професійному напрямку.

Прес-служба міського голови.