Відпочивати безпечно

відпочивати безпечно. Зображення 1
Ненадовго втративши позиції, спекотна погода знову повертається у наш регіон, що означає підвищення ризику виникнення пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях. Таких пожеж від початку року ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області зафіксовано близько тисячі. У червні, коли стовпчик термометра піднімався за 30о, вогнеборці області гасили до 25 пожеж за добу. Неодноразово приборкувати вогонь на відкритих територіях доводилося і пожежно-рятувальному підрозділу міста.

Аби, таких випадків було менше, наші рятувальники не втомлються нагадувати покровчанам правила безпечної поведінки на природі.
Під час профілактичних бесід на вулицях, паркових територіях, у приватному секторі фахівці ДСНС наводять статистичні дані про пожежі в екосистемі, 90% яких спричинені людським фактором. Попереджають про небезпеку розведення вогнищ, спричинені збитки та адміністративну відповідальність за підпал сухої рослинності та заподіяння шкоди зеленим насадженням. Рятувальники також нагадують алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, спровокованих вогнем, та номер екстреної служби - 101.
Про те, що у сезон високих температур трагедію може спровокувати навіть маленька іскра, тліюче багаття і недопалок, ілюструється в листівках та пам’ятках, які фахівці служби порятунку роздають перехожим.
Пам'ятаймо - людське життя є найбільшою цінністю, а власна безпека у першу чергу залежить від кожного з нас.
Прес-служба міського голови.

 

відпочивати безпечно. Зображення 2

відпочивати безпечно. Зображення 3