Відкривати серця доброті

відкривати серця доброті. Зображення 1
Щороку 3 грудня Україна разом з усім світом відзначає День людей з обмеженими фізичними можливостями. Дату, яка вказує, що поряд людські долі, сповнені надії, інших можливостей і великих сподівань - на життя.


Сьогодні в Покрові проживає понад 2 тисячі людей з особливими потребами, 129 з них – діти. У кожного своя історія боротьби за життя – перемог над непростими обставинами, невтішними висновками лікарів. Поряд з дорослими – малеча, доля яких зона великої відповідальності й постійного піклування. Рання соціальна реабілітація, те, що найбільше хвилює батьків і чому міська влада приділяє особливу увагу. Вони ходять до школи, дитячих садочків, стираючи кордони і навчаючи нас світлому сприйняттю життя. Третє грудня теж стало приводом для зустрічі і спілкування.

відкривати серця доброті. Зображення 2
За сприяння та безпосередньої підтримки міського голови Олександра Шаповала, особлива малеча зустрілася на вечорі "Вітрила надій". У теплій затишній обстановці коворкінгового центру діти разом з фахівцями центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді, Будинку творчості й бібліотеки мандрували цікавою подорожжю з іграми, піснями, вікторинами. Раділи приємним сувенірам та спілкуванню, що продовжилося у піцерії "Монтана". Не приховували щирих емоцій й захвату, а разом з ними були сповнені позитиву батьки, для яких бачити щасливими своїх дітей то - найважливіше.

відкривати серця доброті. Зображення 3
- Більшість з цих діток вже від народження знає, що таке біль і боротьба за життя. Для них щастя – це прості речі, на які ми часто не звертаємо уваги в повсякденні. Ходити у звичайний садочок, школу, а не бути замкненими у стінах дому. Це так важливо, що у нашому місті цій роботі приділяється велика увага, що міський голова зацікавлений у впровадженні важливих соціальних програм, адже то крок уперед, до розвитку, - зазначає Оксана, мама шестирічної Лізи.

відкривати серця доброті. Зображення 4

Щастя й Божої ласки їм бажав благочинний покровського благочиння протоієрей Володимир, який прийшов з добрими словами і подарунками. Смаколики передали Олена Максимюк та Людмила Ляпандра.
Дорослі зробили все можливе, щоб цей день був сповнений доброти й щирості, віри й надії.

відкривати серця доброті. Зображення 5
Цього дня місто не залишило поза увагою людей з інвалідністю, маломобільну категорію і тих, що знаходяться на обслуговуванні територіального центру. Фахівці соціальних установ не з пустими руками відвідали підопічних, адресуючи найтепліші слова.
Прес-служба міського голови.

відкривати серця доброті. Зображення 6