Відділ обліку та розподілу житла інформує


На які пільги щодо поліпшення житлових умов мають право учасники АТО ?
Безпосередньо перелік пільг, що передбачені для учасників бойових дій, передбачений у ст. 12 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Щодо поліпшення житлових умов учасникам бойових дій надаються такі пільги:


- першочергове забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов, та першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва, першочерговий ремонт жилих будинків і квартир цих осіб та забезпечення їх паливом.
Учасники бойових дій, які дістали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях чи при виконанні обов’язків військової служби, забезпечуються жилою площею, у тому числі за рахунок жилої площі, що передається міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями у розпорядження місцевих рад та державних адміністрацій, - протягом двох років з дня взяття на квартирний облік.
Підстави для визнання громадян потребуючими поліпшення житлових умов перелічені у статті 34 Житлового кодексу України.
Станом на 10.09.2016 року до відділу обліку та розподілу житла звернулись 46 осіб, що мають статус учасників бойових дій, 16 з них потребують поліпшення житлових умов та поставлені на квартирний облік.