Відбувся семінар-тренінг в рамках марафону “ВзаємоДІЯ при складних життєвих обставинах”

 

Питання підтримки і допомоги людям, які опинилися в складних життєвих обставинах є одним з головних напрямків роботи соціальних служб  Покрова. Сьогодні в області проходить інформаційно-просвітницький марафон “ВзаємоДІЯ при складних життєвих обставинах. Він складається з семінарів-тренінгів, які проводять керівники та фахові спеціалісти профільних комунальних закладів Дніпропетровщини.

11-го липня такий захід відбувся і в Покрові. Для участі в ньому були запрошені фахівці центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, представники сфер охорони здоров'я та освіти. А також інші спеціалісти, чия робота так чи інакше пов’язана  з питаннями підтримки людей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Питання взаємодії з ними обговорювали директор КЗ “Дніпропетровський обласний центр соціально-психологічної допомоги” Дмитро Павлов, директор КЗ “Криворізький соціальний гуртожиток ДОР” Ольга Чернова, завідувач  консультативної поліклініки обласного наркологічного диспансеру Тетяна Гавриленко і представник Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді Тетяна Бакум.

Кожен з цих фахівців розповів про основні напрямки роботи своїх організацій, поділився інформацією та методиками, які використовують у своїй діяльності. Так, обласний центр соціально-психологічної допомоги має можливість дати людям, які опинилися в складних життєвих обставинах притулок терміном до 3 місяців. Такий механізм допомоги є важливим для тих  жінок, які страждають від насильства в сім'ї. У свою чергу криворізький соціальний гуртожиток надає варіант для довготривалого проживання дітям-сиротам та дітям позбавлених батьківських прав.

Були надані й практичні рекомендації щодо тих чи інших моментів підтримки осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах. Наприклад, присутнім на семінарі розповіли про специфіку патронатних родин,  профілактику наркоманії, організації відповідних центрів соціальної підтримки.

Семінар пройшов у дружній атмосфері співробітництва. Його учасники відзначили важливість подібних заходів для удосконалення роботи і підвищення рівня знань в цьому важливому напрямку.

Прес-служба міського голови.