Відбувся "круглий стіл"

У місті Покров організовано системну роботу усіх державних структур, спрямовану на соціальний супровід земляків, котрі мають статус «внутрішньо переміщені особи». Разом тим ведеться відкритий діалог з громадськими, волонтерськими організаціями та міжнародними місіями, діяльність яких спрямована на вирішення питань життєзабезпечення переселенців. Серед таких - координаційний центр «Допомога Дніпра», представники якого разом із координатором Українського кризового медіа-центру Вадимом Шабановим та начальником центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області Геннадієм Касьяновим учора побували у нашому місті.


Зустріч відбулася за «круглим столом» за участі представників усіх структур міста, причетних до даної тематики, спікером засідання виступила Ірина Булишова - координатор зі зв’язків із громадськістю БФ «Допомога Дніпра».
За інформацією управління праці та соціального захисту, на території міста зареєстровано 361 особа з числа внутрішньо переміщених. Учасники дискусії сходилися на думці, що у Покрові добре скоординована робота усіх взаємодіючих ланок, котрі опікуються переселенцями.
Разом з тим, це нова категорія соціально-незахищених верств населення, і на сьогодні існують ряд законодавчих моментів, котрі потребують удосконалення. Крім даних проблем, учасники зустрічі обговорювали питання інтеграції, адаптації, соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Мова йшла про підвищення соціальної активності самих переселенців, зокрема, об’єднання у громадські організації. Велика увага була приділена темі залучення донорських програм та грантів, які дають можливість ВПО не лише поліпшити житлові умови та матеріальне забезпечення, а й реалізувати власні бізнес-проекти, сприятимуть більш глибшій інтеграції у громаду.
Прес - служба міського голови.