Відбулося засідання виконавчого комітету

22 травня пройшло чергове засідання виконкому Покровської міської ради. Як основний, розглядався проект рішення про реалізацію державної політики з питань адресного призначення субсидій та пільг у м. Покров за підсумками опалювального періоду 2018 — 2019 років.

Доповідач - начальник управління праці та соціального захисту населення Тетяна Ігнатюк зазначила, що впродовж минулого опалювального сезону у місті отримувало субсидію 6310 домогосподарств (26,67% від усіх мешканців). Окрім цього прийнято 432 особові справи отримувачів житлових субсидій Шолохівського старостинського округу.

Зі зміною Порядку призначення житлових субсидій , у порівнянні з попереднім періодом, кількість отримувачів субсидій зменшилася.

Впродовж минулого опалювального періоду було призначено субсидій на загальну суму 47467 тис. грн. З поточного року вони виплачуються у грошовій формі безпосередньо отримувачам субсидій, а не перераховуються підприємствам, як то було раніше.

Середньомісячний розмір субсидії на одне домогосподарство склав 1281, 35 грн.

Призначення субсидій на загальних підставах відбувається за наявності лише двох документів — заяви та декларації. Скасовано необхідність надання довідки про доходи і запроваджено принцип призначення субсидій на підставі задекларованих джерел доходів.

Достовірність наданої інформації перевіряє державний соціальний інспектор шляхом запитів. За останній період було виявлено 15 випадків неповної або недостовірної інформації про доходи та майновий стан. Триває робота з повернення надміру виплачених коштів.

Призначення субсидій ділиться на літній та зимовий період.

По закінченню опалювального сезону значна кількість отримувачів субсидій, в яких вона не вираховується, переходить на інший вид субсидій — пільгу. Це стосується осіб, які мають відповідний статус — учасники війни, чорнобильці, багатодітні сім'ї та інші.

На 1 травня в управлінні обліковувалося 1257 сімей, які отримують пільги з оплати житлово-комунальних послуг.

На відміну від отримання житлових субсидій, пільговики мають право на відшкодування комунальних послуг за фактичним місцем проживання пільговика. Таким правом скористався 61 пільговик.

З метою удосконалення та осучаснення надання соціальних послуг, в УП та СЗН було створено єдиний електронний портал. На його реалізацію з міського бюджету було виділено кошти, на які придбано і встановлено програмно-технічний комплекс “Реєстр справ”, що дає можливість формувати заяви в електронному вигляді, не витрачаючи час на заповнення паперових заяв, формувати електронні реєстри прийому-передачі особових справ та контролювати якість надання послуг спеціалістами управління. Програма також дозволяє забезпечити документообіг між управлінням та віддаленими робочими місцями в Олександрівці та Шолоховому.

Таким чином, в нашій територіальній громаді створюються належні умови для забезпечення пільгами та субсидіями усіх, хто має право на дані види державної підтримки. А це — 44% населення Покрова.

Крім цього, на виконкомі були розглянуті та прийняті рішення з питань “у різному”.

Прес-служба міського голови.