Відбулося чергове засідання виконкому

 

Головним питанням, представленим до розгляду, став звіт про підсумки роботи служби у справах дітей виконкому за 2021 рік та питання розвитку сімейних форм виховання на території Покровської міської територіальної громади.

Як зазначила доповідач, начальник служби у справах дітей Дар’я Горчакова, основним напрямком роботи служби є захист особистих, майнових і немайнових прав дітей, соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. Задля цього ведеться облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

В місті збережено стійку динаміку влаштування дітей даної категорії до сімейних форм виховання. Протягом 2021 року  запроваджено послугу патронату над дитиною - створено 2 патронатні сім'ї, до яких було влаштовано 6 дітей, забезпечено функціонування 4 дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 27 дітей та 7 прийомних сімей, де виховуються 13 дітей.

Службою здійснюється систематичний контроль за умовами утримання, навчання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом минулого року спеціалістами здійснено 234 обстежень умов проживання дітей вищевказаної категорії.

Дар’я Горчакова наголосила, що робота працівників служби спрямована на збереження для дитини її біологічної родини, зменшення кількості дітей, які перебувають поза сімейним оточенням, сприяння створенню умов для виховання відповідального батьківства. Саме тому основним напрямком роботи є вчасне виявлення сімей та проведення з ними відповідної профілактично-виховної роботи.

Також пошук та підготовка кандидатів в опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі.

З метою сприяння забезпечення реалізації соціального захисту дітей, у 2021 році проведено 15 засідань комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Покровської міської ради Дніпропетровської області, де було розглянуто 66 питань.

Протягом звітного періоду спеціалістами служби надано близько 2100 консультацій щодо захисту прав дітей та з метою сприяння забезпечення реалізації соціального захисту дітей, які проживають на території громади.

На засіданні було розглянуто ще ряд питань у різному, з усіх були прийняті відповідні рішення.

Прес-служба міського голови.