Від Покрови до Покрови

Ще один рік вписано в літопис нашого славного Покрова.

Місту виповнилося - 67, та його історія значно довша за цю дату.

Цьогоріч ми знову не святкуємо - свято вкрадене війною...

Та це гарна нагода пригадати, як місто прожило від Покрови до Покрови і подякувати тим, завдяки кому. Бо кожен відносно спокійний новий день - це подарунок від наших воїнів. У лавах ЗСУ та інших оборонних підрозділах України чимало наших захисників і захисниць, які дають гідну відсіч російським загарбникам.

Ними пишеться ще одна славна сторінка історії України та рідного міста.

Повертайтеся швидше, повертайтеся неушкодженими, повертайтеся з Перемогою!

За своє прагнення жити незалежно ми платимо високу ціну. Наших Героїв нам доводиться зустрічати й “на щиті”. За кожним болить серце і щемить душа... Бракує слів, щоб висловити підтримку рідним. Єдине і найважливіше тепер — відчувати вдячність і пам'ятати про тих, хто за нашу свободу віддав найдорожче.

Військовий час приніс нові виклики. Наша громада стала тимчасовим прихистком для понад 12 тисяч осіб, що вимушені були виїхати з тимчасово окупованих територій чи зони бойових дій.

Потворні руки війни торкнулися до кожної людини, вдерлися у кожну сферу нашого життя. Не зважаючи на це, покровчани зберігають силу духу та єдність, а місто долає виклики і все одно намагається рухатися вперед.

Так, у співпраці з Українським фондом соціальних інвестицій у Покрові реконструйовано дві амбулаторії та відновлено їх роботу.

Покращенню медичного обслуговування населення сприяло і впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх медсестринських візитів до сімей з дітьми від 0 до 3 років.

У медиків побільшало санітарних автомобілів, а в комунальних підприємствам - спецтранспорту.

Міський простір залишається таким же чистим та доглянутим.

Кожен мешканець громади наближає перемогу у свій спосіб, свої можливості, але усіма силами, усім серцем. На багатьох аренах світу впродовж року піднімали український прапор спортсмени родом з Покрова. Це і стрибуни у воду, дзюдоїсти, боксери, кікбоксери. Ми пишаємося усіма, хто прославляє Україну і доводить — ми непереможні.

Гарні результати демонструють творчо обдаровані діти.

Покровчани гідно тримають медичний, освітянський, комунальний фронт, не пасують перед труднощами.

Пережили блекаути, гідно пройшли випробування, пов'язані з відсутністю водопостачання.

У взаємодії з обласною та районною військовими адміністраціями, за підтримки АТ “Покровський ГЗК”, міжнародних партнерів та доброчинців з усієї України, представників місцевого бізнесу та підприємств різної форми власності - кризу вдалося подолати.

Поки в Україні палає війна, кожен мешканець громади чітко усвідомлює — потрібно бути корисним. Віддавати максимум знань, зусиль, навичок, ресурсів, щоб наблизити найочікуваніший день. Задля Перемоги покровчани донатять, волонтерять, підтримують силу духу, віру в ЗСУ і усіх, хто боронить нашу рідну землю.

Під покровом Пресвятої Богородиці місто живе, бореться і рухається вперед, до спільної мети.

- Цьогорічний День міста ми знову зустрічаємо з болем у серці. Та прийде час і ми обов'язково все відсвяткуємо і завершимо усі свої плани..

Головне - ми довели, що наша громада - сильна своєю єдністю, й у нас одна мета - Перемога і Мир, - зазначив міський голова Олександр Шаповал.

Зі святом, найкраще на землі місто! Усім нам терпіння, мудрості, стійкості, якнайскорішої Перемоги та щасливого життя під мирним українським небом!

Прес-служба міського голови.