Ветеран війни і праці Микола Єлишев зустрів 95-річний ювілей!

ветеран війни і праці микола єлишев  зустрів 95-річний ювілей!. Зображення 1
17-го січня, свій 95-й день народження відзначає прекрасна людина — Микола Олександрович ЄЛИШЕВ. Зі святом ювіляра привітав міський голова Олександр Шаповал, який завітав у гості до ветерана з подарунками, побажаннями міцного здоров'я і довголіття.


Життєвий шлях Миколи Єлишева був сповнений випробуваннями, які відображають найбільш буремні події епохи.
Його родину не минули жорна репресій 30-х років, коли сім'я була вислана до Північного Уралу в місто Карпінськ. Він рано втратив матір, з самого дитинства хлопцеві довелося важко працювати, аби допомогти родині.
З початком Другої світової  Микола Олександрович хоч і мав "бронь", добився відправлення на фронт. Був простим зв'язківцем, пройшов усі жахи та випробування війни. Микола Єлишев чесно виконував свій солдатський обов'язок, свідченням чого є його бойові нагороди. А потім настало мирне життя, коли потрібно було відбудовувати зруйновану країну. Робота, родина, діти...ветеран війни і праці микола єлишев  зустрів 95-річний ювілей!. Зображення 2
В 60-х роках було зроблено важливий крок, який визначив долю цієї сім'ї - родина Єлишевих переїхала до нашого міста. Як висококласний спеціаліст, Микола Олександрович зробив свій внесок у розбудову гірничо-збагачувального комбінату. До бойових нагород ветерана додалися орден "Шахтарська слава" та інші численні відзнаки за трудову доблесть мирного часу. Він продовжував працювати навіть тоді, коли міг спокійно вийти на заслужений відпочинок. Колеги згадують Миколу Олександровича як невтомного і професійного фахівця своєї справи. Лише одна цифра красномовно говорить про його мирне життя — загальний трудовий стаж Миколи Єлишева складає більше 60-ти років!ветеран війни і праці микола єлишев  зустрів 95-річний ювілей!. Зображення 3
Всі ці роки поряд з Миколою Олександровичем по життю йде його дружина, Олена Йосипівна. За словами ветерана, вона є його надійною опорою та підтримкою. Так, цього літа вони разом з чоловіком залюбки відвідували реконструйований центральний парк Покрова і мали змогу на власні очі побачити усі ті позитивні перетворення, які в ньому відбулися.
Вітаючи ветерана, Олександр Шаповал наголосив, що він належить до тієї категорії покровчан, життєвий шлях яких є прикладом мужності, стійкості та патріотизму. "Саме руками таких людей як Ви будувалося і розвивалося наше місто. Беручи приклад з вашого покоління, ми намагаємося робити його ще кращим. Дякуємо Вам за бойовий і трудовий подвиг, за все що Ви зробили для Покрова".

 

Прес-служба міського голови.