Веб-портал Пенсійного фонду України - сучасний спосіб надання інформаційних послуг громадянам

 

У будь-який час, маючи доступ до мережі Інтернет, без відвідування територіальних управлінь Пенсійного фонду кожна працююча особа має можливість ознайомитись зі своїми індивідуальними даними щодо заробітної плати та страхового стажу? Пенсіонер має можливість переглянути особисті пенсійні виплати.


Для застрахованої особи, яка попередньо зареєструвалась у базі даних веб-порталу, - це можливість отримувати щомісяця на свою електронну адресу виписку із системи персоніфікованого обліку. Така виписка містить перелік страхувальників, які подавали щодо неї відомості в системі персоніфікації, вказану суму заробітку, з якої сплачено страхові внески, кількість днів для стажу, будуть відмітки про сплату єдиного внеску, відомості про спеціальний (пільговий) стаж. Маючи на руках такі дані, працівник може легко контролювати, як його роботодавець сплачує на нього єдиний внесок, і в разі потреби звертатись до нього з претензіями.
Пенсіонери можуть регулярно діставати відомості з власної пенсійної справи, в тому числі вид та суму призначеної пенсії, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової допомоги, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством; назву закону, згідно з яким призначено пенсію, тощо.
Як зареєструватися на веб-порталі:
1 крок. Прийдіть до територіального управління Пенсійного фонду й оформіть заяву. Вам дадуть розписку про одержання заяви, а також реєстраційний код, який потрібний для реєстрації на веб-порталі.
2 крок. Зайдіть на веб-портал ПФУ за адресою www.portal.pfu.gov.ua., виберіть пункт меню «реєстрація на порталі», заповніть реєстраційну форму, обравши для себе зручний логін і пароль.
3 крок. На електронну адресу, яку ви вказали при реєстрації, надійде лист, потрібний для підтвердження реєстрації. Після підтвердження, ви отримаєте повідомлення з веб-порталу про успішне закінчення реєстрації і можливість отримання послуг в електронному вигляді.
Шановні громадяни! Дбайте про майбутню пенсію-сьогодні!
З питань, щодо реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України звертатися за адресою: вул. Партизанська, 71 каб.11 (I поверх) та за тел.6 34 04.

Начальник управління ПФУ В.С.Агапова.