Вчились надавати домедичну допомогу

вчились  надавати домедичну допомогу. Зображення 1

Сьогодні в нашій області вперше в Україні за ініціативи ДніпроОДА відзначається День екстреної медичної допомоги.
Аби привернути увагу до важливості цієї служби, Дніпропетровщиною пройшли флешмоби. В режимі реального часу у прямому ефірі медики екстреної медичної допомоги проводили тренінги для школярів.
На підстанції ЕМД Покрова цього дня зустрічали старшокласників загальноосвітнього ліцею.

Працівники підстанції розповіли та продемонстрували гостям, як діяти у складних ситуаціях до приїзду "швидкої". Зазвичай вони трапляються несподівано і за відсутності поруч людей, які можуть взяти ситуацію під контроль. Тим часом від того, наскільки швидко і правильно надана домедична допомога, залежать результати подальшого лікування і, навіть, життя. Наприклад, при раптовій зупинці серця, що є одим із лідерів серед причин смертності, все вирішують перші хвилини. Аби не бути безпорадним у такій ситуації, школярі мали можливість самостійно реанімуваати уявного потерпілого непрямим масажем серця.

Також дізналися, як до приїзду медиків, зупинити кровотечу, допомогти при потраплянні стороннього тіла у дихальні шляхи та покласти постраждалу людину у стабільне положення. А ще вчили правильно викликати "швидку", наголошуючи, що грамотний виклик пришвидчить її приїзд та правильно зорієнтує бригаду ЕМД.
Завершилася зустріч взаємним позитивом. У гостей - від цікавої та корисної інформації, у медиків - від вдячної та небайдужої аудиторії.

Учні поверталися до школи з буклетами про надання домедичної допомоги від обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.
Прес-служба міського голови.

 

вчились  надавати домедичну допомогу. Зображення 2 вчились  надавати домедичну допомогу. Зображення 3

вчились  надавати домедичну допомогу. Зображення 4 вчились  надавати домедичну допомогу. Зображення 5