«Вбивці ліхтарів»

 


Сто вісім переглядів – саме стільки зібрало за добу відео, викладене у соцмережах за такої зухвалої назви. Зафільмований доказ безчинств у сквері поблизу універмагу завантажив на своїй сторінці вконтакті 19-річний Олександр Н., 17-річний Олег Б., студенти Криворізького технікуму, і ще декілька фігурантів справи, які, до того ж, додали групове фото учасників вандалізму. Вказані на знімку та відео день і година – 0.31, свідчать не на користь хуліганам.


Вісім молодиків, так звані «вбивці ліхтарів», суботньої ночі прямували освітленим, впорядкованим сквером. Невідомо, що так збентежило «пациків», як самі себе називають, що почали крушити все навкруги. Від ударів, що наносилися з розбігу, не витримували ні плафони, ні лампочки. Тільки з хвилинного відео можна нарахувати чотири пошкоджені ліхтарі, скільки ще залишили за собою «герої» і чи тільки світильники, можна лише здогадуватися.
Вочевидь, скоєне забавляло, бо наступного ранку вирішили поділитися «подвигами» з користувачами соцмереж.

Обурені містяни, для яких реконструйований сквер з новорічним оздобленням є улюбленим місцем відпочинку, принесли відео до прес-служби, мають намір звернутися і до поліції. Після масового побиття урн, підпалів електрощитових, завданих значних збитків місцевій громаді, така відкрита демонстрація «сили» з усіма наступними наслідками, за висновками людей – лякає, примушує замислитися.
Невідомо, чи знають батьки про витівки своїх чад, котрі о першій ночі ще «гуляють», тепер доведеться більш ретельно зануритися в особисте життя власних дітей, яке стало темою обговорення усього міста.
Прес-служба міського голови.