В загальноосвітній школі № 6 урочисто відкрили оновлений музей

в загальноосвітній школі № 6 урочисто відкрили оновлений музей. Зображення 1Без пам'яті про минуле — немає майбутнього. Цю мудрість добре розуміють у нашому місті. 23-го листопада відбулося відкриття історико-краєзнавчого музею у загальноосвітній школі № 6. Як відзначили організатори заходу, історичний музей на території школи існує вже давно. Ініціатором цієї важливої справи була вчитель шостої школи Варвара Коробка, яка заснувала його на честь свого батька, визволителя міста, ветерана Другої Світової Сергія Тонколітка.
Але сьогодні назріла необхідність його реорганізації та оновлення, створення нових експозицій, осучаснення експонатів. На заході були присутні батьки учнів школи, які працювали над створенням музею, представники управління освіти, вчителі, учні, та адміністрація школи, просто небайдужі люди.
Оновлений музей справді вражав. Простора і світла кімната, зручне розміщення експонатів, чітке розділення за історичними періодами — все це створювало приємну та затишну атмосферу. Значна частина оновленого музею присвячена народним промислам, тут представлені вироби учнів школи. Для присутніх навіть влаштували майстер-клас зі створення квітки маку, що є символом пам'яті загиблих у Другій Світовій війні.
Учасники відкриття мали змогу безпосередньо ознайомитися з експозиціями. Біля тематичних стендів, кожен з яких був присвячений окремим періодам з історії українського народу (Голодомор, Афганська війна, Друга Світова війна, Чорнобильська катастрофа, сучасні події на сході країни і тд.), учні школи читали короткі історичні лекції по конкретному періоду чи події. Особливим моментом стала презентації куточка, присвяченого Революції гідності, бойовим діям на Донбасі. Адже серед гостей були присутні мати і сестра загиблого під час проведення антитерористичної операції випускника шостої школи Олександра Ісаєнка — Тетяна Іванівна і Вікторія Косенко. Присутні хвилиною мовчання вшанували героїв, запаливши свічку пам’яті.
Адміністрація школи висловила слова вдячності учням та їх батькам, які взяли посильну участь у відкритті музею, усім тим, хто був небайдужим до його розвитку і оновлення.
Прес-служба міського голови.

в загальноосвітній школі № 6 урочисто відкрили оновлений музей. Зображення 2

в загальноосвітній школі № 6 урочисто відкрили оновлений музей. Зображення 3