В рамках реалізації проекту по реформуванню системи охорони здоров’я

 в рамках реалізації проекту по реформуванню системи охорони здоров’я. Зображення 1

У місті створено Центр первинної медико-санітарної допомоги, в структурі якого 5 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, але працює 4.
Амбулаторія №1 розташована по вул. Київська 9, максимально наближена до місць проживання населення селища Рудник, обслуговує 7724 прикріпленого населення, в тому числі 1189 дітей та 142 підлітка, 3162 особи пенсійного віку.

В 2012 році проведено капітальний ремонт амбулаторії, по кабінетам встановлені водонагрівачі, за рахунок державного бюджету отримане необхідне медичне обладнення, за рахунок спонсорскої допомоги амбулаторія укомлектована меблями. Амбулаторія ЗПСМ№1 у своєму штаті має 14 працівників, завідувач амбулаторії – Пушкар Олексій Васильович. В амбулаторії ЗПСМ працює 4 лікаря, з них 3 сімейних лікаря ( Пушкар Олексій Васильович, Угніч Вадим Вікторович, Войт Олег Іванович), які надають первинну медичну допомогу як дорослим мешканцям посьолку так і дітям. Жинки отримують кваліфіковану медичну допомогу акушер- гінеколога Арсеньєвої Наталії Михайлівни. В амбулаторії працює 6 медичних сестер загальної практики сімейної медицини і акушерка, які виконують призначення лікарів амбулаторії, направлених на збереження та покращення здоров’я пацієнтів.
Розширено перелик медичних послуг: проводиться фізіотерапевтичне лікування, відкритий ДОТ-сайт для амбулаторного контрольованого лікування хворих на туберкульоз, який працює за певними годинами. Для якісного надання невідкладньої медичної допомоги в амбулаторії функціонують 3 ліжка денного перебування хворих, на яких проліковано за 2016рік 38 осіб, працює маніпуляційний кабінет.


Головний лікар КЗ "ЦПМСДО" В.В. Ліснича