В Покров епідеміологічний поріг по захворюваності на грип не перевищено.

в покров епідеміологічний поріг по захворюваності на грип не перевищено.. Зображення 1
Проте розслаблятися не варто, підвищення рівня захворюваності очікується уже на кінець січня. Як повідомила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Ліснича, лише сьогодні з підозрою на грип та застуду до медичного закладу звернулося 55 чоловік, з них  39 – діти. Всього з 15 січня зафіксовано 100 таких випадків, серед них – 69 дітей і одна вагітна жінка.
 
В цілому на Дніпропетровщині ситуація в межах епідеміологічного порогу. За минулий тиждень простудою та грипом захворіли 8,7 тисяч жителів області. Це на 1,3 тисячі менше, ніж  за попередні 7 днів, про це на прес – конференції повідомила головний позаштатний інфекціоніст департаменту охорони здоров’я ОДА Валентина Ткаченко.
 
-  Цьому році маємо справу з грипом типу А і В. Перший -  нам уже відомий,   другий – новий, проте не такий небезпечний, - відзначила лікар і нагадала нескладні правила: частіше мити руки, провітрювати приміщення, робити вологе прибирання, правильно харчуватися, тепло одягатися і уникати стресів.
ПРЕС-СЛУЖБА МІСЬКОГО ГОЛОВИ.