Покровський міській відділ Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області інформує:

Шановні громадяни! Покровський міський відділ Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області повідомляє, що з настанням холодного періоду щорічно зростає кількість пожеж, а також випадків травмування та загибелі людей на них. Так за 2015 рік в місті Покров виникло 77 пожеж на яких загинуло три особи, травмована одна особа. Переважна більшість цих надзвичайних подій припадає на житловий сектор й спричинена необережністю громадян з вогнем, зокрема при палінні в нетверезому стані чи необережному використанні електрообігрівачів та опалювальних печей, їхню несправність, короткого замикання внаслідок перевантаження електромереж тощо.
Причини пожеж майже завжди пов`язані з діяльністю людини і в більшості випадків залежать від того, наскільки точно вона дотримується всіх вимог безпеки.
Щоб запобігти виникненню пожежі в побуті потрібно запам’ятати назавжди:
- не паліть в ліжку, особливо в стані алкогольного сп’яніння;
- не можна перевантажувати електромережу одночасним включенням великої кількості електроприладів в одну електророзетку;
- ні в якому разі не застосовувати замість запобіжників заводського виготовлення саморобні, що називаються в народі «жучки»;
- електронагрівальні прилади – праски, чайники, самовари, плитки та інші – слід встановлювати на підставках, що не згорають, а йдучи з будинку не забувати їх вимикати.
Щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть своєчасні висновки і будьте уважними та обережними. Рятувальники з метою запобігання виникнення пожеж, звертаються до мешканців міста Покров з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки під час користування обігрівальними приладами.
Пам’ятайте, майже кожній пожежі можна запобігти, виконання цих рекомендацій стане гарантією безпеки для Вас та Ваших близьких. У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером “101”.
Покроввський МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області