В НВК №1 обговорювали перспективи STEM-освіти

Сьогодні українська освіта проходить період впровадження інновацій, спрямованих на покращення її якості. Особливе місце у сучасній педагогічній науці займає STEM-освіта. Цим терміном традиційно окреслюють підхід до освітнього процесу, відповідно до якого основою набуття знань є проста та доступна візуалізація наукових явищ. Це дає змогу легко охопити і здобути знання на основі практики та глибокого розуміння процесів. За словами фахівців, STEM-освіта не лише спрямовує увагу на природничо-науковий компонент навчання та інноваційні технології, але й активно розвиває творчу складову особистості та критичне мислення. Її компоненти активно впроваджуються і в освітній сфері Покрова.

Вчора оновлений  Навчально-виховний комплекс № 1 приймав учасників  тренінгу на тему “Науково-методичні засади створення інноваційної моделі STEM-освіти”. Участь у заході взяли педагоги з усіх навчальних закладів міста. З  нашими освітянами спілкувалися Оксана Бутурліна, завідувачка кафедрою управління інформаційно-освітніми проектами Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, та методист науково-дослідного відділу інформаційних технологій та дистанційного навчання комунального вищого навчального закладу «Дніпровська академія неперервної освіти» - Ольга Запорожець.

Вчителі Покрова ознайомилися з принципами та особливостями впровадження STEM-освіти, дізналися багато актуальної інформації. Семінар пройшов у дружній атмосфері. Учасники заходу високо оцінили його результати та отримані знання.

Прес-служба міського голови.