У 2019 році ПАТ "Дніпропетровськгаз" забезпечить повний облік природного газу

Впродовж 2018 року індивідуальними приладами обліку забезпечено 12846 мешканців Дніпропетровської області. На це доправлено 22,9 мільйонів гривень. Станом на початок 2019 року 94% побутових споживачів підприємства обліковують природний газ за допомогою індивідуальних лічильників.

На сьогодні в зоні ліцензійної діяльності ПАТ «Дніпропетровськгаз»  лічильники відсутні лише у 13 511 споживачів природного газу, які  сплачують за використане паливо відповідно до норм споживання. Встановлення індивідуальних лічильників для кожного з них – є одним з пріоритетних напрямів роботи компанії.

"Основна проблема, яка виникає в процесі оснащення лічильниками багатоповерхового житлового фонду пов’язана з відсутністю доступу в газифіковані квартири. Звертаємося до наших споживачів з проханням усіляко сприяти ПАТ «Дніпропетровськгаз» у досягненні наших спільних взаємовигідних цілей", - розповіла директор з капітального будівництва ПАТ "Дніпропетровськгаз" Оксана Чорноморченко.

Для споживачів із встановленими загальнобудинковими приладами обліку газу кошти на індивідуальні лічильники не виділяються. Це ж саме стосується і будинків, в яких було передбачено встановлення загальнобудинкових лічильників. Мешканці таких будинків, можуть встановити індивідуальні прилади обліку за власний рахунок, за кошти відповідних бюджетів, або з інших джерел, не заборонених законодавством.

Строк встановлення індивідуальних лічильників для споживачів, що використовують газ тільки для приготування їжі продовжено до 1 січня 2021 року. В кінці 2017 року Верховна Рада внесла відповідні зміни до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу".