В бібліотеках і бук-кросингах Покрова з'явилася нова книга Мартіна Бреста

“Лише той, хто бачив війну — знає ціну миру”, —  це твердження є головною ідеєю книг нового покоління українських письменників, які на власні очі бачили, що таке війна, ставши часткою новітньої історії України. Тому зараз, через свою творчість, намагаються розповісти українцям про війну. Справжню війну, без прикрас і телевізійного романтизму.

Минулого року за сприяння міського голови Покров отримав унікальну можливість познайомитися з  колишнім сержантом 41-го окремого мотопіхотного батальйону Збройних Сил України з позивним Мартін Брест та його книгою “Піхота”.  Пишучи від першої особи, автор розповідає про те, як служать, воюють, живуть військові зони АТО . Розповідає чесно і відверто: про атаки і оборони, про техніку і військовий побут, і завжди - про людей, хороших і різних, які воюють за свою країну.

А нещодавно, за підтримки Олександра Шаповала, бібліотеки і бук-кросинги міста отримали нове видання Мартіна Бреста “Піхота-2. Збройники”, яке стало продовженням його, вже легендарної, книги. Нове видання  теж вирізняється гарним стилем і своєю правдивістю. Приємно, що до міста надійшли  книги з особистим автографом автора. Також  покровчани зможуть почитати у вільному доступі книги таких сучасних авторів, як Валерій Пузік, Борис Гуменюк та Наталія Нагорна.

За словами Олександра Шаповала: "Ці видання - історія нашої України, яка пишеться сьогодні. Такі книги не тільки потрібно - необхідно читати, щоб розуміти, аналізувати і робити висновки ...".

Прес-служба міського голови.