30 РОКІВ ПІСЛЯ АФГАНІСТАНУ - ЧАС НЕ ЗАГОЇВ РАНИ

Історичний день, коли завершилася чужа війна, і через три десятиліття для нас залишається незабутнім. Сьогодні у Покрові вшановують учасників бойових дій на території інших держав та відзначають 30-річницю виведення військ з Афганістану.

Ця дата болем лунає у душах воїнів-інтернаціоналістів, гірко відгукується у серцях батьків, що втратили синів. Дев'ятеро наших хлопців не повернулося з Афгану, чотирнадцять загинуло при виконанні військового обов'язку, двоє — захищаючи мирних громадян. Сьогодні їх згадували на традиційній зустрічі у міськвиконкомі.

- Ви, як ніхто, знаєте про цю війну. Кожен з Вас з честю виконав свій військовий і громадянський обов'язок, - звертався до миротворців міський голова Олександр Шаповал. Зі словами підтримки та вдячності вручив воїнам -інтернаціоналістам, матерям та рідним загиблих квіти та сертифікати на матеріальну допомогу. Також грошова допомога була надана від профспілкового комітету гірничозбагачувального комбінату та народного депутата Андрія Шипка.

Далі пам'ятні заходи продовжилися на Алеї Слави, де зібралася численна громада. Хвилиною мовчання земляків вшанували побратими, представники влади, підприємств, установ, громадських організацій, політичних партій, учнівська молодь.

Про чужу війну, не оминувши і сьогоднішні події на сході України, згадував голова міської організації ветеранів Афганістану Станіслав Воловик, дякував покровчанам за пам'ять.

Зворушливу програму заходу доповнили юні таланти та почесна варта школярів. Завершило - традиційне покладання квітів. Живі квіти лягли до стел героїв. До тих, хто зробив останній подих під пекучим сонцем чужої землі, і хто поліг нині, відстоюючи територіальну цілісність своєї країни.

Разом з міським головою, полеглих земляків поминали на міському кладовищі. Після панахиди за упокій душ, за православним звичаєм згадали солдат за поминальним обідом.

З нагоди вшанування учасників бойових дій на території іінших держав та 30 -річчя виведення військ з Афганістану у закладах освіти та культури міста було передбачено цикл тематичних заходів. Проходили  зустрічі, уроки мужності, круглі столи, години пам'яті, екскурсії за участі ветеранів Афганістану.

Прес- служба міського голови.