Училище сьогодні

училище сьогодні. Зображення 1
За майже півстолітню історію Покровське профтехучилище дало стежину в життя не одному високопрофесійному газозварювальнику, токарю, електрослюсарю, кухарю чи машиністу екскаватора. Училище стало важливим етапом у житті майбутніх інженерів і технологів, підприємців і керівників. Чим сьогодні живе навчальний заклад?


Із сучасним станом професійно-технічної освіти міста, педагогічно-технічний колектив знайомили гостей на презентації закладу, котра відбулася минулої п’ятниці. Присутні – заступник міського голови Олександр Чистяков, начальник управління освіти Галина Рубаха, директор центру зайнятості Оксана Кравченко, радники міського голови – Василина Лінська та Віталій Солянко, колишній директор училища, нині голова ветеранської організації - Микола Баршунін, депутати міської ради та роботодавці разом з директором училища Наталією Дяченко обмінювалися думками у форматі «круглого столу».
Зокрема, Олександр Чистяков зазначив, що місто налаштоване на збереження закладу профтехосвіти. Коли в рамках бюджетної децентралізації, держава переклала утримання ПТУ на місцевий бюджет, як би не було важко, міська влада знайшла можливість профінансувати стипендії, зарплати, комунальні потреби та інші витратні статті училища. Адже навчання тут, для Покроввських дітей певної категорії, часто єдина доступна можливість продовжити освіту та отримати професію.
Під час заходу для гостей провели огляд навчальних класів, майстерень і лабораторій, де учні опановують професії газозварювальника, кухаря, електрослюсаря та оператора комп’ютерного набору.
У фойє училища чекала виставка професійно - технічної творчості. Серед представлених виробів – коптільня, інкубатор, морозильна камера. Училище намагається використовувати результати своєї навчально-професійної діяльності. Наприклад, кожен мешканець міста може замовити тут виготовлення решіток на вікна, мангал чи садовий інвентар. Пропонують і напівфабрикати, від пельменів та вареників до тортів та дивнів на весілля. Можуть навіть зробити ремонт у квартирі чи офісі.
Крім професійної творчості, учні реалізовують свої таланти і на сцені. В чому пересвідчилися гості, побувавши на концерті за участі вихованців училища. А завершився захід на смачній ноті - майстер-класом із карвінгу (фігурна різьба по овочам та фруктам).
Прес-служба міського голови.