Учні школи мистецтв здобули чергові перемоги

З кожним роком програми творчих конкурсів стають все складнішим, зростає число їх учасників. Проте тішить, що не зменшується кількість перемог, здобутих вихованцями Дитячої школи мистецтв.

Гідно представила Покров у ІІ Міжнародному конкурсі з музично-теоретичних дисциплін “Еврика” Єлизавета Шарлай. Вихованка Олени Семенухи стала лауреатом І премії в номінації “Знавець національної музики”. Восьмикласниця підготувала відеорозповідь про видатного українського композитора Віктора Косенка, 125-річчя з дня народження якого українська культурна громадськість відзначала у листопаді. Конкурс проходив у білоруському місті Кричау, участь у ньому взяло більш ніж 80 учасників з семи країн світу.

Перемогу міжнародного рівня має і вихованка Антоніни Жуковської — Марія Халіменко. Учениця класу сольного співу здобула І премію

Міжнародного фестивалю-конкурсу “Талановита планета -2021”, що пройшов у столиці Словаччини. Право потрапити до наступного етапу виборювали 900 учасників з дев'яти країн. Навесні разом з рештою фіналістів юна покровчанка візьме участь у ІІ турі.

Одразу дві мистецькі перемоги на рахунку Варвари Сізової. Учениця Дитячої школи мистецтв здобула І місце у Міжнародному конкурсі юних бандуристів “Волинський Кобзарик”, який проходить раз на два роки під егідою Національної спілки бандуристів України. У конкурсі взяло участь близько двох сотень бандуристів з усіх куточків України, а також з Канади, Італії, Польщі, Швейцарії.

Друге місце вихованка Наталії Горб здобула в обласному фестивалі-конкурсі учнів старших і випускних класів мистецьких шкіл виконавців на народних інструментах. Конкурс проходив очно, його провела Дніпропетровська академія музики ім. М. Глінки.

Перемогою у номінації “Театральний жанр” стала участь учня театрального класу Даніїла Руднєва у Всеукраїнському двотуровому конкурсі “Зірки твоєї Батьківщини”. Вихованець викладача Нелі Піхтіної здобув І місце. Всього у конкурсі взяло участь майже 800 артистів зі всієї України, які змагалися в 11 номінаціях.

Учні Дитячої музичної школи Єлизавета Халявченко та Віктор Ремезов взяли участь у Вусеукраїнському відкритому інклюзивному перфоменсі “Особлива творчість особливих дітей” (викладач Олена Семенуха).Творчий захід проходив у онлайн форматі в Одесі. Участь у ньому брали таланти з усієї країни. Учасники отримали сертифікати.

Вітаємо  переможців, учасників і їхніх наставників з новими досягненнями, бажаємо натхнення і яскравих перемог!

Прес-служба міського голови.