У зоні загальної уваги децентралізація теплопостачання

у зоні загальної уваги децентралізація теплопостачання. Зображення 1
Відбулося третє пленарне засідання 13 позачергової сесії міськради. Нагадаємо, два попередніх було завершено прийняттям рішень, реалізація яких – у дії.
У місті триває робота із забезпечення соціально-вразливих категорій населення приладами індивідуального опалення, з освоєнням адресної соціально-матеріальної допомоги. У процесі монтажні роботи зі встановлення газових конвекторів, забезпечення містян теплом.


Сьогодні у рамках подальшої реалізації програми децентралізації депутати затвердили розмір соціальної матеріальної допомоги на встановлення приладів індивідуального опалення соціально вразливим верствам населення, з реєстром осіб, котрим буде надана допомога, проголосувавши більшістю голосів за це рішення.
Проте, одноголосності у сесійній залі досягти не вдалося, ні на минулих засіданнях, так і цього разу, коли депутат міськради Григорій Ширяєв втретє – «Утримався», ідучи у розріз з лінією своєї фракції, що була одностайною.
Своє рішення не коментує. Така позиція викликає запитання, наштовхує на роздуми, адже на виборчому окрузі депутата проживає понад ста осіб, серед яких літні люди, соціально-вразливі категорії, котрі потребують термінового вирішення питання тепла.
На сьогодні воно залежне від оперативності інформування. Решта депутатського корпусу те розуміє, включившись у єдиний процес впровадження програми децентралізації, зустрівшись з мешканцями виборчих округів, які ще не подали документів до робочої групи.
Загальним завданням є максимальне охоплення соціально-вразливих категорій, щоб не залишити їх узимку без тепла. Та як показують сесійні засідання, таке завдання є головним не для кожного, не всі усвідомлюють рівень відповідальності за свої кроки й рішення.

Говорили й про НВК№1
У сесійній залі не обійшли ситуацію, що склалася навколо НВК№1. Відповідаючи на запитання депутата міськради Юлії Гончаренко, міський голова Олександр Шаповал зазначив, що триває будівництво котельні на території лікарняного містечка, котра опалюватиме декілька соціальних установ у тому числі й НВК№1. Зважаючи на погіршення погодних умов, на зустрічі з батьками школярів, що відбулася цієї середи, було обговорено ситуацію. Дійшли спільного рішення: перевести учнів 2-4 класів до загальноосвітнього ліцею, з 17-го садочка до третього, який є структурним підрозділом НВК. Враховуючи побажання батьків, старшокласники залишилися у навчально-виховному комплексі. Питання введення в дію котельні перебуває на контролі, її запуск планується у двадцятих числах листопада.

Прес-служба міського голови.