У світі дитячих мрій

На місто здійснення дитячих мрій, територію променистої радості перетворився Покров у перший день літа. Щоб свято з нагоди Дня захисту дітей вдалося, були задіяні усі причетні структурні підрозділи міськвиконкому, заклади освіти, культури, соціальні та комунальні служби, а батьки відклали свої справи, аби провести з дітьми трохи більше часу, ніж зазвичай.

Від самого ранку, що почався з веселої гімнастики, дошкільнят та вихованців пришкільних таборів чекало багато сюрпризів, солодощів та подарунків від міського голови. Лялькові вистави, екскурсії, флешмоби, велосипедні перегони, малюнки на асфальті, талант-шоу, ігротеки…

Юним прихильникам спорту пропонувалося взяти участь у «Дружніх змаганнях», що проходили серед молодших школярів у Дитячо-юнацькій спортивній школі управління освіти. Хоч і перемогла дружба, і морозиво отримали усі, команди завзято прагнули першості у міні - футболі, перетягуванні канату та інших активних іграх.
Цього ж дня Покров приймав учасників Чемпіонату області з футболу серед юнаків 2003 – 2004 років народження, де наша команда показала непоганий результат, завоювавши почесне друге місце.
Тим часом 24 маленьких покровчан, у житті яких не вистачає батьківського тепла, на запрошення обласної держадміністрації вирушили до Дніпропетровського державного цирку. Отримавши незабутні враження від циркової екстремальної вистави «Форсаж талантів» за участі бразильських байкерів, діти продовжили розваги у рідному місті, одержавши безкоштовні квитки на атракціони, яких було вдосталь на  головній площі.
1 червня додало яскравих барв і в життя діток із обмеженими фізичними можливостями, котрі відвідали традиційне міське свято «Вітрила надій», яке цьогоріч проходило у кафе «Спектр». 45 гостей закладу почували себе невимушено і по-домашньому затишно за смачним столом та беручи участь у цікавій розважальній програмі, звичайно ж, не залишилися без уваги міського голови.
Солодкий стіл і розважальна програма чекали у територіальному центрі і на діток, котрим довелося разом із батьками покинути свої домівки на сході країни, знайшовши прихисток у Покрові.
Головні ж дійства, котрі об’єднали усе дитяче населення міста, розпочалися по обіді зі святкової карнавальної ходи. Кілька сотень юних покровчан, серед яких вихованці пришкільних таборів, дитячих садочків, дошкільних відділень навчально-виховних комплексів, спортивних шкіл, секцій, у креативному вбранні веселою юрбою пройшлися вулицею Центральною, від Будинку творчості до головної площі міста.
Очолювала дзвінкоголосу колону малеча, у котрої поки що основним засобом пересування є візочки. Саме їх мами святково вбрали, давши волю невичерпній фантазії. І не дарма, бо наступним етапом свята був парад дитячих візочків. Серед візочків, стилізованих під квіти, автомобілі, вулики, кораблі, гламурні карети, журі неймовірно важко було визначити лідерів. І хоча назвали трійку найбільш креативних, на думку журі, проте дипломи та подарунки отримали усі.
Першочервень – 2017 змінив і традиційний формат міського фестивалю дитячої творчості серед вихованців дошкільних навчальних закладів «Дивограй». Шістнадцятий фестиваль проходив просто неба на площі ім. Сірка. Дошкільнята, музичні керівники, хореографи вражали постановками, костюмами, жанровим розмаїттям. Не менш видовищною була святкова програма, до якої долучилися юні таланти з Будинку творчості дітей та юнацтва, школи мистецтв, музичної школи та інших творчих колективів. Усі учасники свята від міського голови Олександра Шаповала отримали вітання, дипломи та подарунки.

Найкращі побажання на адресу дітей та батьків лунали від заступника міського голови Наталії Бондаренко. Привітання та солодощі від народного депутата Андрія Шипка передала дітям -учасникам фестивалю помічник нардепа Тетяна Мороз. Змістовного літа підростаючому поколінню зичили начальник управління освіти Галина Рубаха та благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир.
Не залишилися осторонь організації святкових заходів для малечі чимало підприємств та приватних підприємців. Серед них – компанія «Procter &Gamble», Римма Пушкаренко, Олег Колпакчі, Олена Каратаєва, Максим Салівончик, Діана Федотова, Василь Скороходов, Ірина Клімік, Віктор Яцик, депутати міської ради – Людмила Міць, Валентина Міненко, Сергій Нагорний та інші небайдужі мешканці міста, за що їм велика вдячність.
Атмосфера свята панувала у Покрові до пізнього вечора, підтримували її веселі аніматори, бадьора музика та гарні враження від чудового дня.
Прес-служба міського голови.

   у світі дитячих мрій. Зображення 1

у світі дитячих мрій. Зображення 2 

 

 

  

 у світі дитячих мрій. Зображення 3

у світі дитячих мрій. Зображення 4 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 у світі дитячих мрій. Зображення 5