У Покрові змагалися шахісти

у покрові змагалися шахісти. Зображення 1
Цьогорічний день шахів став подвійним святом для прихильників логічних настольних ігор.
Відтепер позмагатися у шахи та нарди покровчани зможуть у затишку оновленого центрального парку.

 

у покрові змагалися шахісти. Зображення 2Нещодавно там з’явилося вісім гранітних столів з виграюваними шаховими та нардовими дошками. Подію відзначили шаховим фестивалем, який пройшов у неділю під егідою міського голови Олександра Шаповала.
У програмі - два турніри серед дітей старшої та молодшої вікової категорії й один - серед дорослих.
Кількість бажаючих поставити мат королю супротивника, значно перевищувала число попередньо заявлених учасників. Серед найповажніших учасників турніру – 93-річний ветеран Другої Світової Михайло Сілін. Наймолодші - шестирічний Максим Єфименко та восьмирічна Маша Кожарко. Прийшли помірятися своїми силами і чемпіони міста по шахам різних років – Володимир Шкотін та Сергій Асауленко. Усі, без винятку шахісти, гідно оцінили новий затишний куточок.

 

- Масовість заходу лише підтверджує необхідність такого куточка для інтелектуального відпочинку покровчан. Радує і обнадіює, що серед шахістів багато дітей, - зазначає Олександр Шаповал.

у покрові змагалися шахісти. Зображення 3Протягом кількох годин йшла напружена боротьба, мінялися лідери, вболівальники підтримували своїх фаворитів.
В результаті змагань, І місце серед дітей до 10 років впевнено посів Ілля Гіленко (учень НВК №1), срібло дісталося Богдану Тузу (НВК №2) бронза у шестирічного Максима Єфіменка.
У старшій дитячій групі (до 14 років), золотим призером став неодноразовий призер попередніх змагань – Кирило Брашнець (СЗШ №4). Срібло у Миколи Лісніченка (СЗШ №4), а бронза у Максима Захарова (СЗШ №2).
У турнірі серед дорослих впевнену перемогу здобув Сергій Асауленко, срібло у молодого кмс  Влада Дудки ,а бронзу виборов Сергій Слесарчук. Переможці отримали від організаторів кубок, а призери - медалі, і всі без винятку - грамоти та солодкі призи від організаторів – відділу молоді та спорту міськвиконкому.
Ділячись враженнями, голова громадської організації "Шахи для життя" Валерій Косолапов не приховує емоцій. Від імені усіх шахістів щиро подякував керівництву міста за прекрасний подарунок у вигляді чудового шахового куточка та бездоганну організацію справжнього свята логіки та інтелекту.
Прес-служба міського голови.

у покрові змагалися шахісти. Зображення 4

у покрові змагалися шахісти. Зображення 5

у покрові змагалися шахісти. Зображення 6

у покрові змагалися шахісти. Зображення 7

у покрові змагалися шахісти. Зображення 8

у покрові змагалися шахісти. Зображення 9

у покрові змагалися шахісти. Зображення 10