У Покрові вшанували пам'ять Захисників України

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Символом цього дня обрали жовтогарячий соняшник як уособлення скорботи за полеглими воїнами. Сьогодні сонячні квіти покровчани принесли до могил земляків, які ціною життя виборювали право України залишатися незмінною на карті світу. Схиляли голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав життя за правду, справедливість, свободу, цілісність та єдність нашої країни. Живі сонячні квіти лягли на могили Героїв.

Цей день увійшов до нашої історії як один з найчорніших, найстрашніших. Іловайська трагедія стала точкою неповернення у боротьбі української нації за єдність своєї країни. 29 серпня 2014 року регулярні частини збройних сил росії, що вторглися в Україну, обстріляли коридор, яким за домовленістю, мали виходити українські бійці з оточення. За офіційними даними тоді загинуло 366 наших бійців і правоохоронців, 429 поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Українці — сильна нація, загартована кількасотлітньою боротьбою. Пам'ять про наше героїчне далеке і близьке минуле об'єднує і мобілізує, допомагає нам тримати прапор свободи!

Вшановуючи Захисників України, заклади культури провели майстер-клас з виготовлення скорботного символу цього дня — соняшника пам’яті. Як данину великої пошани й одвічної пам’яті за Героями, які віддали найцінніше за мирне небо й свободу України.

Прес-служба міського голови.