У Покрові відкрили відділення для хворих на COVID-19

 

Сьогодні, 29 жовтня, відділення розпочало свою роботу. Стан готовності прийому хворих перевірив міський голова Олександр Шаповал.

Відділення на 45 ліжок для пацієнтів з коронавірусною інфекцією розгорнуто на останньому поверсі хірургічного корпусу, ще шість ліжок у реанімаційному відділенні. Ковідне відділення має окремий вхід, ліфт, вся його робота регламентована відповідним протоколом. Для його облаштування на останній сесії міськради з резервного фонду було виділено 1 млн. грн..

Сьогодні про те, як працюватимуть чотири бригади медиків розповідали директор ЦМЛ Олексій Леонтьєв та його заступник з медичної частини Тетяна Конорєзова.

-Ситуація з захворюванням вимагала таких кроків, вдячний всім причетним, хто допомагав провести велику роботу, щоб у Покрові з’явилося ковідне відділення. У найкоротші терміни підготовлено приміщення, закуплено усе необхідне, - говорить Олексій Леонтьєв.

За словами Тетяни Конорєзової, до відділення будуть прийматися пацієнти за направленням сімейного лікаря з коронавірусною інфекцією, ускладненою пневмонією. Та важкі хворі, шпиталізовані бригадами екстреної медичної допомоги. Було розроблено алгоритм роботи відділення, надання невідкладної допомоги, маршрут пацієнта. Увесь медперсонал пройшов спеціальне навчання, у тому числі з інфекційного контролю. Закуплено 45 функціональних ліжок, таку ж кількість кисневих концентраторів – до кожного ліжка, бактерицидні лампи, монітори пацієнта, штативи для  крапельниць, деззасоби, одноразові засоби індивідуального захисту для персоналу. Оскільки відділення закритого типу, передача їжі хворим буде здійснюватися у відповідні часи виключно в одноразовому посуді. Передача рецептів та ліків відбуватиметься через приймальне відділення.

Будуть розділені і потоки пацієнтів на обстеженні цифровим рентген-апаратом, до дванадцятої години зможуть зробити знімки містяни не хворі на ковід, після дванадцятої з коронавірусною інфекцією або підозрою на COVID-19.

Вже сьогодні відділення зможе прийняти перших хворих, воно готове до роботи.

Прес-служба міського голови.