У Покрові відбувся тренінг від “Transparent Cities/Прозорі міста”

 

12 вересня в коворкінговому центрі міської бібліотеки за ініціативи ГО “Платформа Громадський Контроль” пройшов тренінг “Інструменти впливу на владу. Від теорії до практики”. Участь у ньому взяли представники громадських організацій Покрова і Нікополя, молодь та фахівці органів місцевого самоуправління.

Як відзначили організатори заходу, представник програми “Transparent Cities/Прозорі міста” Анатолій Котов і менеджерка з комунікацій “Трансперенсі Інтернешнл Україна” Марія Сокольчук, відкритість влади сьогодні є одним з найголовніших факторів розвитку суспільства. Зокрема, відповідний рейтинг “прозорості” міст є показником відкритості. Покров в ньому утримує лідерські позиції.

Метою тренінгу було ознайомлення з тими законними інструментами впливу на владу, які дозволяють залучити людей до вирішення актуальних проблем їхніх населених пунктів.

Особливістю заходу стало те, що його основна частина проходила у формі гри-тренінгу. Вона була створена організацією “Трансперенсі Інтернешнл Україна” для того, аби в ігровій формі підібрати рішення для тих проблем населених пунктів, які найбільше хвилюють їх жителів.

Учасники були поділені на дві команди кожна з яких обрала для обговорення актуальну тему. Вони відзначили, що отримали під час занять багато корисної інформації та нових знань.

Прес-служба міського голови.