У Покрові пройшов перший міський турнір зі спідкубінгу

у покрові пройшов перший міський турнір зі спідкубінгу. Зображення 1
Змагання зі швидкісного складання кубик Рубика зібрали цілі династії прихильників легендарної головоломки. Ідея відділу молоді та спорту міськвиконкому знайшла відгук у тих, хто не зупиняється у пошуку логічного алгоритму кубика.


Для Дитячо-юнацької спортивної школи ім.Дані Дідіка це були нестандартні перегони. У тиші зали відбувалася логіко-математична магія, за якою з хвилюванням спостерігали і учасники, і вболівальники. Тут долі секунди вирішували усе, кожен рух та конфігурація.у покрові пройшов перший міський турнір зі спідкубінгу. Зображення 2
- Для всіх нас це справжня подія, - зазначив в.о. начальника відділу молоді та спорту виконкому Артем Столяр,- про такі змагання мріяли наші спідкубери і ми щасливі, що ця мрія стала реальністю. Наші починання підтримав міський голова Олександр Шаповал, як перспективний напрямок.
Турнір об’єднав різних за віком спортсменів, наймолодшому з учасників, Дмитру Авдєєву – вісім, найстаршому, Віталію Грищенко - шістнадцять. Хоча насправді прихильники кубика вже давно перетнули сорокарічну позначку, про це говорили батьки наймолодших спортсменів, які згадували свою першу зустріч з Рубиком.у покрові пройшов перший міський турнір зі спідкубінгу. Зображення 3
Автор головоломки Ерне Рубик винайшов свій куб у 1974 році, до нашої країни він потрапив на початку 80-х і до сьогодні залишається однією з найулюбленіших логічних іграшок.
Про це говорили учасники, розповідаючи, що у вільний час вивчають нові комбінації складання кубика, досягаючи неймовірних результатів. Їхні досягнення, і справді, вражають. За лічені секунди усі грані складаються у визначений колір, підпорядковуючись чіткій схемі. Незалежно від віку вони демонстрували дива математичного розрахунку.
Змагання проходили у трьох вікових категоріях: до 10 років, від 11 до 14 років, від 15 до 17 років. У декілька етапів, за які тривала напружена боротьба. До фіналу увійшли справжні спринтери спідкубінгу, хто показав найкращий час. Боротьба ішла за долі секунд, що віддаляли від перемоги.у покрові пройшов перший міський турнір зі спідкубінгу. Зображення 4
Переможцями стали: Герман Лавочников, перша категорія, з результатом 47.46 секунд; Едуард Зубаль, друга категорія, - 21.26 сек.; Микола Коробка, третя категорія, - 34.92 секунд.
Чемпіони отримали відзнаки, всі без винятку учасники солодкі подарунки. Діти ділилися враженнями і дорослі теж, хто спостерігав за ходом турніру.у покрові пройшов перший міський турнір зі спідкубінгу. Зображення 5
-Я давно хотів взяти участь у подібних змаганнях, - ділиться Вячеслав Ждан, - було цікаво спробувати свої сили. Добре, що в місті з’явилася така можливість, коли є конкуренція, будуть і результати.
Перший турнір зібрав понад два десятка учасників, організатори переконані, що наступний значно збільшать коло охочих показати свої вміння. У Покрова вже є свої чемпіони, їхні досягнення множитимуться, як і алгоритми кубик Рубика, який не припиняє висувати виклики на логічність мислення.
Прес-служба міського голови.

 

у покрові пройшов перший міський турнір зі спідкубінгу. Зображення 6

у покрові пройшов перший міський турнір зі спідкубінгу. Зображення 7