У нашій пам'яті вони назавжди залишились

Сьогодні Покров вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Саме день 20 лютого 2014 року став найкривавішим у Революції Гідності. Рівно п'ять років тому у протистояннях із силовиками у Києві загинуло понад сотню людей, яких сьогодні справедливо називають Героями. Ще тисячі учасників Євромайдану зазнали поранень.

Аби згадати подвиг Небесної Сотні, покровчани зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Представники влади, підприємств, установ, громадських організацій, політичних партій, військовослужбовці, волонтери хвилиною мовчання вшанували самовідданих патріотів, які життя віддали за європейське майбутнє своєї країни, та воїнів, які загинули в ході антитерористичної операції, захищаючи незалежність та неподільність України.

Виступаючі наголошували на значущості сьогоднішнього дня, що уособлює новітню історію боротьби українців за збереження державності, за право жити у вільній, європейській країні.

Під час поминальної панахиди присутні помолилися за упокій усіх, хто поклав своє життя на вівтар служіння своєму народу. Символічних ангелів, знаки пам'яті й миру, пов’язали біля погруддя Т.Г. Шевченка, поклали квіти до пам'ятника видатному співвітчизнику, з пророчих слів якого, у важкі часи українці завжди черпали сили.

Нині у Покрові тривають тематичні заходи з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні. Так, у міському музеї проходить фотовиставка Григорія Ширяєва. В експозицію увійшло понад 70 світлин, що передають події на Євромайдані очима автора.

Прес-служба міського голови.

дуального досвіду його учасників.