У місті почастішали випадки підпалу електрощитових

у місті почастішали випадки підпалу електрощитових. Зображення 1
За два останні місяці зафіксовано тринадцять подій.
Те, що на лице умисні підпали, констатують у міському відділі з надзвичайних ситуацій. Начальник Покровського МВГУДСНС Володимир Стовба наводить не лише статистику, а й докази неправомірних дій. У електрощитах, за місцями події, спеціалістами виявлено сторонні предмети - ганчір’я, папір, а в останньому випадку віник, просочений легкозаймистою речовиною, котрі й стали причиною загорянь.

Невідомих молодиків, які вибігали з під’їзду, ховаючи обличчя під капюшонами, бачили і мешканці постраждалих будинків.
Перший випадок зафіксовано ще 15 жовтня. Припущення щодо неполадок в електромережі, перепадів напруги, одразу відхилили фахівці, котрі на місці з’ясували істинну причину аварій. Однак версія, що щитові горять через перевантаження мереж, вочевидь, не є випадковістю, містом поповзли чутки, а підпали повторилися з певною часовою періодичністю. Як наслідок, від чиїхось злочинних дій постраждали жителі будинків по Центральній, Шатохіна, Медичній, Торговій, Чіатурській, Партизанській, Героїв України.
За словами в.о.начальника ЖЕО Миколи Кулініча, нанесено значних збитків підприємству, моральної шкоди містянам, котрі залишилися без світла, відповідно, і без тепла. Електропостачання потерпілим було відновлено. Люди ж говорять про пережиту стресову ситуацію, зауважуючи на тому, що підпали фіксувалися у вранішній або нічний час. Так, жителька Центральної 41 Ніна Лащенко вже кілька днів не має спокою, розповідаючи про загоряння, яке вчинили прямо біля її помешкання, адже затримати винних не вдалося.
Сьогодні це питання виносилося до обговорення на щотижневій оперативній нараді при міському голові. Олександр Шаповал наголосив на терміновості реагування, вжиття всіх необхідних заходів відповідними службами щодо упередження подібних випадків.
У свою чергу, комунальники звертаються до городян бути пильними, вчасно повідомляти про нештатні ситуації, що виникають у дворах та під’їздах будинків.
Прес-служба міського голови.

у місті почастішали випадки підпалу електрощитових. Зображення 2