У міському музеї презентували книгу до 35-річчя Чорнобильської катастрофи

 

Пам’ятне видання стало результатом спільної роботи ГО “Союз Чорнобиль” та міської влади.

Кожна сторінка книги — то пам’ять про людей, які є Героями сучасності — про Ліквідаторів. На цьому наголошували члени міської організації “Союз Чорнобиль”, котрі першими відкривали сторінки довгоочікуваного видання " Не згасає пам'яті свіча". Дехто не стримував сліз, читаючи про побратимів, хто рятував світ від “мирного атома”, віддавши найдорогоцінніше — своє життя. Десятки імен з фотографіями ліквідаторів, наших земляків, що виконали сповна свій обов’язок. Про них говорили присутні, розповідаючи такі схожі історії, як їхали до зони відчуження, бо інакше не могли, того вимагав час.

Робота над книгою, за словами голови ГО “Союз Чорнобиль” Юрія Середи, вдів ліквідаторів, стала дуже важливим етапом для організації.

- Ми вдячні всім, хто допомагав збирати матеріали, укладати видання. Вдячні міському голові Олександру Шаповалу за підтримку, - підкреслював Юрій Середа.

Про значення книги для наступних поколінь зазначали начальник відділу культури виконкому Тетяна Сударєва, головний спеціаліст Галина Бережна, які працювали над її створенням.

На цьому наголошували референт міського голови Олександра Свергун та головний спеціаліст музею, екскурсовод Людмила Карандєй.

Перші примірники книги були вручені членам спільноти “Союз Чорнобиль”. Видання поповнило й постійнодіючу музейну експозицію, присвячену аварії на ЧАЕС. Тепер поряд зі світлинами, особистими речами та архівними документами зберігатиметься розповідь про наших земляків, ліквідаторів жахливої катастрофи, хто взяв вогонь на себе в ім’я найголовнішого - життя.

Прес-служба міського голови.