У 2019 році тільки на особистий прийом до міського голови звернулося понад 350 покровчан

 

Сьогодні Олександр Шаповал провів черговий прийом громадян з особистих питань. Загалом впродовж 2019 - го пройшло понад 20 прийомів, на яких оговорювали питання, що найбільш хвилюють покровчан.

Прийоми міського голови саме та форма взаємодії з містянами, коли питання вирішуються, як говориться, віч-на-віч не лише комунального та соціального спрямування, а й особистого характеру. І хоча сьогодні у людей є можливість вести відкритий діалог і засобами соціальних мереж також, прийом не втрачає своєї актуальності.

Показовими є дані щодо звернень, порушених проблем, так якщо у 2016 році до мера звернулося майже 500 містян, то у 2019 – 352, серед яких і жителі Шолохового. Якщо зважити на те, що крім офіційних прийомів він щодня необмежено приймає громадян, то річну цифру можна подвоїти, а то і потроїти.

Люди відзначають, сьогодні питання розв’язувати простіше, адже створено структуровану систему підрозділів виконкому, підпорядковану міському голові.

Змінилася і пріоритетність запитів. Так, 2016-й висунув на перший план численні комунальні проблеми, близько 300 звернень. Наступні роки характеризувалися тенденцією до їх зменшення: 2017 -116, 2018 – 56, 2019 – 79. Позитивні зміни у міському середовищі, проведення комплексних ремонтів та реконструкцій, заміна комунікацій та поступовий благоустрій внутрішньоквартальних територій відбиваються і на статистиці звернень.

Всі вони детально розглядаються вже під час прийому, з залученням консультацій профільних фахівців, - переважна більшість позитивно, зокрема, допомоги на лікування, медичну реабілітацію, можливості оформлення субсидії чи інших державних допомог. За тими, які потребують додаткового вивчення, визначаються терміни виконання.

За словами Олександра Шаповала, особистий прийом – це один з головних аспектів роботи, адже коли молодь використовує електронні засоби вирішення нагальних питань, для людей поважного віку прийом є оптимально зручним.

-Немає питання, яке б не було розглянуте і детально вивчене. Намагаємось вирішувати їх у найкоротші терміни, але є запити, котрі потребують часу. Ми вдячні людям за розуміння і підтримку, за критику та пропозиції, без яких не було б результатів.

Прес-служба міського голови.