Твори покровчанок увійшли до збірки казок для дітей

 

 

Казка – не просто твір, вона лікує, дарує надію. Сьогодні, коли дитинство маленьких українців руйнує війна, саме казка є оберегом, повертаючи малечу до світу, де добро перемагає. Вона допомагає долати страшний період, який переживає наша країна. Розуміючи це, ГО «Жінки плюс» запросили до участі у обласному творчому онлайн-конкурсі «Подаруємо дітям казку». На розгляд журі надійшло 23 роботи, з яких сім – створені дітьми. Дев’ятнадцять творів були відібрані до збірки казок, двоє – покровчанок. А палітурку книги прикрасили роботи майстрині петриківського розпису, нашої землячки Ганни Мельничук.

                                                                                                                         

«Король» - так назвала свою історію Марія Вороніна, учениця 9 класу гімназії №4. Її захоплююча казка про перемогу добра над злом сповнена роздумів, з філософським підтекстом. Марійка наділила головних героїв людськими рисами, тут і фея місячного сяйва Дара, що пране допомагати знедоленим і принцеса Правда, чия мати  Казка закриває очі донці маревом неіснуючого, і Король, на ім’я Правосуддя. «Сльози через любов до оточуючих заслуговують на повагу», - проголошує її фея Дара, а Король Правосуддя бере за дружину Правду, бо правити без правди неможливо.

Такі, не дитячі роздуми, дев'ятикласниця ілюструвала власними малюнками. Казка Марійки вразила журі і викликала гордість у вчителя дівчинки, її класного керівника Тетяни Кальмар і всього колективу гімназії.

Віршовану казку « Добро перемагає» присвятила малечі і вчитель української мови та літератури ліцею №6 Тетяна Прокоф’єва.  До щему зворушлива розповідь про зайченя не залишить байдужими маленького читача. Для Тетяни Прокоф’євої це не перша літературна перемога. Її поезії увійшли вже до кількох збірок, були високо оцінені на мистецьких конкурсах. Серед творчого доробку і казки для малечі, які пробуджують у дітей любов до своєї землі – до України. Ілюстрації до її твору створила Ганна Мельничук, знана у Покрові майстриня петриківського розпису. Роботи Ганни прикрасили і палітурку видання.

Збірка «Подаруємо дітям казку» викликатиме у малечі радість, бо її казки сповнені доброти й любові, а познайомитися з ними можна за посиланням https://www.facebook.com/womenplus.dnepr .

Прес-служба міського голови.