Тривають навчання за проектом “Енергоефективність у громадах ІІ”

тривають навчання за проектом “енергоефективність у громадах іі”. Зображення 1Завершився черговий раунд семінарів-тренінгів для міст-учасників проекту Уряду Німеччини та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) "Енергоефективність у громадах ІІ", що проходив на початку тижня у м. Токмак Запорізької області.

Протягом двох днів представники Покрова разом з колегами з інших міст навчалися та працювали над удосконаленням дієвої системи енергоменеджменту.
З експертами та координаторами проекту досліджували питання енергомоніторингу, звітності, кліматичного корегування даних, експрес-аудитів. Крім теоретичних занять взяли участь у воркшопі. За допомогою спеціального обладнання проводили експрес-аудит будівлі дитячого садка.
Багато було сказано про альтернативну енергетику, учасники ознайомилися з роботою найбільшої в Україні сонячної електростанції "ТокмакСоларЭнерджи".
Усі ці знання та навички стануть корисними для подальшого успішного впровадження заходів з енергозбереження у містах, де сталому енергетичному розвитку приділяється належна увага.
Нагадаємо, з листопада 2017 року Покров входить до двадцятки українських міст, обраних за конкурсом для участі у проекті від GIZ. Реалізація його направлена на допомогу громадам у впровадженні ефективної системи енергоменеджменту, яка дозволить значно економити бюджетні витрати на оплату енергоносіїв, що нині для кожного міста є однією з найбільших статей витрат. Проект підтримує індивідуальні пропозиції в напрямку енергоефективного використання наявних ресурсів та підвищення рівня енергозбереження у громадських будівлях.
На сьогодні системою Е-моніторингу в Покрові охоплено близько сорока об'єктів бюджетної сфери, реалізуються інші дієві заходи, передбачені Концепцією запровадження енергетичного менеджменту у місті, затвердженої у лютому минулого року.
Прес-служба міського голови.

тривають навчання за проектом “енергоефективність у громадах іі”. Зображення 2

тривають навчання за проектом “енергоефективність у громадах іі”. Зображення 3