Для покровчан працює пересувний флюорограф

Своєчасне проведення флюорографії є одним з головних факторів запобігання захворювання на туберкульоз.

З метою раннього виявлення цієї хвороби серед мешканців міста та Шолохівського старостинського округу на території Покрова розпочав свою роботу пересувний флюорограф.

Сучасне обладнання встановлено на спеціальному автомобілі, що дозволяє провести обстеження у віддалених районах. Це дуже зручно, зокрема для людей похилого віку, з особливими потребами, яким іноді важко діставатися до центральної міської лікарні, аби пройти флюорографію.

Вчора пройшов перший день роботи пересувного флюорографу , який було розміщено в селищі Рудник, поряд з місцевою амбулаторією загальної практики і сімейної медицини. Можливістю пройти безкоштовне флюорографічне обстеження поряд з домом скористалося 89 місцевих жителів.

Обстеження покровчан тривають. 26 червня з 9.00 до 15.00 пересувний флюорограф перебуватиме в Шолохове (вул. Центральна, біля сільської ради), а 27 червня в селищі Чортомлик (вул. 8 Березня, поблизу тракторної бригади).

Нагадаємо, що туберкульоз є виліковним у разі вчасної діагностики. Своєчасне виявлення хвороби — це один з основних критеріїв успішного лікування та попередження розповсюдження небезпечної хвороби.

Прес-служба міського голови.