Тридцята палає весна

тридцята палає весна. Зображення 1
Відтоді, як слово «Чорнобиль» стало синонімом страшної техногенної катастрофи та величезної екологічної біди світового масштабу, виповнилося 30 років.


Мітинг-реквієм на честь героїв, які виконали найбільшу заповідь і пожертвували собою, заради життя інших, зворушливою промовою відкрив міський голова Олександр Шаповал. Разом з Покроввцями цього дня був і народний депутат України Андрій Шипко та депутат обласної ради Марина Петросянц. До ліквідаторів та постраждалих зверталися Благочинний Нікопольського району та м. Покров Володимир Качан, начальник Покроввського міського відділу ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Олександр Стовба.
Викликали сльози хвилюючі моменти заходу – хвилина мовчання, тривожна сирена пожежної машини, запалені свічки, випущені в небо паперові журавлики з білими повітряними кульками. До чорного мармуру, реконструйованого напередодні Чорнобильського знаку, лягали живі квіти. Разом із учасниками заходу, вони схиляли голови, перед світлою пам’яттю загиблих ліквідаторів. За три десятиріччя немирний атом передчасно вирвав життя у 206 наших земляків…
Звертаючись до учасників зібрання, голова міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Юрій Середа подякував усім жителям міста за ПАМ'ЯТЬ. За розуміння та підтримку – міській владі, профспілці гірничо-збагачувального комбінату, підприємцям, освітянам, працівникам культури і усім небайдужим до проблем чорнобильців. Окремі слова були адресовані міському голові. І не лише за реконструкцію пам’ятного і дорогого для них знаку - за увагу, як очільника міста. Як наголошував Ю.Д. Середа, Олександр Шаповал, які б посади не обіймав, ніколи не був байдужим до людей, що пройшли горнило Чорнобиля.
З нагоди 26 квітня подякою народного депутата України було нагороджено М.В. Чекухіна, В.І. Павлюка, М.Ф. Малого та О.В. Середу.
Грамоти від міського голови отримали В.М. Кравченко, М.М. Остапчук, П.В. Поліщук, П.В. Рудь, О.Й. Кубай, Ю.М. Лисечко, С.П. Третяк. Грамоту та ікону «Чорнобильський Спас» від митрополита Криворізького та Нікопольського Єфрема - голова Покровської громадської організації «Союз Чорнобиль України » - Ю. Д. Середа.
Продовжилися пам’ятні урочистості на міському кладовищі, де відбулася панахида та покладання квітів до могил побратимів. Опісля – відбувся поминальний обід.
Прес-служба міського голови.

тридцята палає весна. Зображення 2  тридцята палає весна. Зображення 3

тридцята палає весна. Зображення 4  тридцята палає весна. Зображення 5

тридцята палає весна. Зображення 6  тридцята палає весна. Зображення 7

тридцята палає весна. Зображення 8  тридцята палає весна. Зображення 9