Так! Ми можемо подолати туберкульоз!

Щороку березень є місяцем підвищення обізнаності про туберкульоз, протягом якого забезпечується проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. Другий рік поспіль Всесвітня організація охорони здоров’я для відзначення цього дня пропонує гасло «Так! Ми можемо подолати туберкульоз!».

Наразі до туберкульозу прикута увага не тільки в Україні, а й в усьому світі. Туберкульоз залишається одним із найбільш смертоносних інфекційних вбивць.

Як зазначають у КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги Покровської міської ради", за 2023 рік  в Україні зареєстровано 19 851 людину з туберкульозом, зокрема 639 дітей віком 0–14 років і 196 підлітків віком 15–17 років. 

Фахівці зазначають, що туберкульоз — виліковне захворювання, важливо вчасно виявляти хворобу. Для цього дорослим  та підліткам з 15 років роблять флюорографію (знімок легень), а дітям спеціальний тест – пробу Манту.

Це захворювання, яке в більшості випадків лікується амбулаторно. Секрет успіху — вчасне звернення до лікаря, дотримання відповідного приймання протитуберкульозних препаратів та рекомендацій лікаря.

В Україні діагностика та лікування туберкульозу - безкоштовна.

Медики наголошують мешканцям громади про необхідність вчасного обстеження. Для цього слід записатися на прийом до свого сімейного лікаря.

Пам'ятайте: туберкульоз виліковний!

Прес-служба міського голови.