Свято золотої осені й щедрого врожаю

свято золотої осені й щедрого врожаю. Зображення 1
Воно приходить кожної осінньої пори з Днем селищ, які розпочинають свою розповідь про багатий на таланти та традиції Покров, завершуючись Днем міста. Цьогорічні дні народження селищ були благословенні дощем, освячені радістю, адже зустрічали свято усією великою громадою.

Чортомлик: з глибин віків – до сьогодення

Селище, яке називають південними воротами Покрова, за твердженнями мешканців, цьогоріч зустрічало 113-й день народження. Уся його історія овіяна легендами про кочових скіфів та волелюбних козаків, а сьогодення – славними традиціями, які зберігаються і примножуються. Свято врожаю одна з таких, коли мешканці демонструють багатство своєї землі, різнобарв’я дарів природи, вирощених дбайливими руками.

свято золотої осені й щедрого врожаю. Зображення 2

З щедрих ланів яскравіли овочі й фрукти, господині прикрашали ними сільський клуб, де тривало свято, готували з них неперевершені страви, оздоблювали виставки з виробів народних майстринь. Чортомлик презентував кожну вулицю, яка показувала самобутність селища, де живе історія.

свято золотої осені й щедрого врожаю. Зображення 3
Саме на цьому наголошував міський голова Олександр Шаповал, від душі поздоровляючи земляків зі святом, бажаючи миру й процвітання нашій землі. Подарунками вітаючи довгожителів селища, людей, які своєю активністю продовжують традиції.
Твердженням тому стали яскраві взірці народних промислів – вишиті рушники з притаманними нашій місцевості візерунками, картини, прикраси зі стрічок, вироби з лози та дерева.

свято золотої осені й щедрого врожаю. Зображення 4 свято золотої осені й щедрого врожаю. Зображення 5
Все це дивувало й надихало як гостей, так і мешканців. Добрі слова й відзнаки адресував жителям народний депутат України Андрій Шипко, депутат міськради Сергій Захарченко.

свято золотої осені й щедрого врожаю. Зображення 6
Чудову концертну програму підготували творчі колективи міста.
Чортомлик віддавав данину поваги й пошани своєму дому – рідному селищу.

Запрошують Перевізькі Хутори

свято золотої осені й щедрого врожаю. Зображення 7

Ще одне селище, з якого розпочинається літопис Покрова, святкувало свій День 24 вересня.
Перевізькі Хутори, що з дідів-прадідів славляться своїм хліборобством, зустрічало свято осені як годиться – з врожаєм. Родинні династії розповідали про загальний дім, з гордістю демонструючи результати спільної праці.

свято золотої осені й щедрого врожаю. Зображення 8

Саме сім’я, родинність визначають учорашній і сьогоднішній день селища, про що говорив міський голова, подарунками й щирими словами вітаючи земляків.

Колись тут вирощували рис і шовкопрядів, зараз – виноград. На день села хуторяни представили десятки видів, взявши участь у конкурсі з дегустації бурштинового дива природи. Мешканці й гості визначали пріоритети, а переміг врожай Леоніда Чепінського.

свято золотої осені й щедрого врожаю. Зображення 9 свято золотої осені й щедрого врожаю. Зображення 10

Дивували не лише виноградом, а й варениками на всі смаки й начинки. Визначали кращого господаря, володарку найдовшої коси – дівочої гордості. І, звичайно ж, пишалися народними талантами.

свято золотої осені й щедрого врожаю. Зображення 11

Селищний клуб підготував концертну програму за участю відомого колективу "Вербиченька", Мирослави Тітової, Лізи Пономар, Олени Купрікової, танцювального колективу "Дивограй", до яких долучилися Віталій Амірханов та Юлія Товкань.

Земляків вітали депутати міськради Сергій Нагорний та Анатолій Пономар.

Свято осені видалося теплим і лагідним, яскравим на враження, щирим та незабутнім.

Прес-служба міського голови.