Свято щирості й добра, свято, що відроджує традиції

свято щирості й добра, свято, що відроджує традиції. Зображення 1
Останні два тижні для покровчан перетворилися на справжню феєрію святкових заходів, присвячених новорічним та різдвяним святам. Творчі колективи міста з радістю демонстрували свій талант на сценах закладів культури, даруючи городянам справжнє естетичне задоволення.
І ось новорічний сезон дійшов до свого фіналу. Проте його закінчення у Покрові було не менш яскравим, творчим і насиченим, ніж початок. 13-го січня у залі Дитячої школи мистецтв пройшов концерт "Щедрий вечір, добрий вечір, рідне місто - мати Україна", підготовлений відділом культури виконкому та творчими осередками міста.

 

До речі, історично до переходу на григоріанське літочислення, в цей день відзначали "Василів день" або Щедрий вечір. Саме звідси і пішли народні традиції святкування Старого Нового року.свято щирості й добра, свято, що відроджує традиції. Зображення 2
Споконвіку на Старий Новий рік було прийнято накривати пишний і щедрий стіл, від сюди і пішла інша назва свята – Щедрий вечір. Ввечері 13-го січня дівчата ходили по хатах і щедрували. Щедрувальники вітали усіх з наступаючим святом і бажали багатства, здоров'я і благополуччя.свято щирості й добра, свято, що відроджує традиції. Зображення 3
Тож концертна програма вечора була дуже цікавою, оригінальною, наповненою справжніми народними традиціями і колоритом. На сцені виступили найкращі колективи, як мистецьких шкіл, так і закладів, поряд з юними артистами дарували свої номери корифеї сцени, наші ветерани.свято щирості й добра, свято, що відроджує традиції. Зображення 4 Яскраві костюми, щедрівки, хореографічні композиції, виступи музикантів — все це створило просто неймовірну атмосферу. Кожен колектив намагався вразити глядачів. Так, зі сцени жителів міста цього вечора навіть вітали в образі одного з найколоритніших українських артистів "Дзідзьо", ідею втілив у життя театральний колектив "Сюрприз" Школи мистецтв, який залучив до створення ще одного, кульмінаційного  номеру і батьків вихованців.
Учасникам концерту і глядачам адресували теплі слова привітань від міського голови Олександра Шаповала та подарунки артистам.
Так яскраво Покров провів сезон новорічних свят. Тож нехай 2019-й рік буде щедрим на приємні події, творчі здобутки й досягнення.
Прес-служба міського голови.

 

свято щирості й добра, свято, що відроджує традиції. Зображення 5

свято щирості й добра, свято, що відроджує традиції. Зображення 6

свято щирості й добра, свято, що відроджує традиції. Зображення 7

свято щирості й добра, свято, що відроджує традиції. Зображення 8

свято щирості й добра, свято, що відроджує традиції. Зображення 9