Свій ювілей Покров зустріне з власним гімном

 

Головна урочиста пісня, яка прославляє історію Покрова, залунає у день 65-річчя міста.

Покров має свої символи єдності – Прапор і Герб, тепер його велич оспівуватимуть і у Гімні, створеному покровчанами. Урочиста пісня стала даниною поваги тим, хто піднімав місто та розбудовує його вже сьогодні. Саме це було головною метою відкритого конкурсу, проведеного згідно розпорядження міського голови Олександра Шаповала, аби гімн відображав минуле і сучасність, об’єднував та викликав почуття гордості.

До нього могли залучитися всі охочі, представивши свої проєкти, які б відповідали умовам конкурсу. 24 вересня комісія під головуванням секретаря міськради Сергія Курасова, розглянула авторські проєкти, до її складу увійшли  відповідальні працівники виконкому, профільні фахівці сфери культури, музичних осередків. Було представлено гімни, кожен з яких заслуговував на увагу, авторами яких стали - В.Т.Лінська та Ю.П.Білоконь; Л.В.Бережна і  А.В.Бойко-Костіна; Є.О.Доценко та Г.В.Доценко; Т.В.Алілуєнко і Л.М.Курочкіна. Найбільшу кількість голосів набрав гімн, автором слів якого виступила Людмила Бережна, а музики – Анастасія Бойко-Костіна.

Вчора, на пленарному засіданні 12 сесії міськради, депутати ознайомилися з результатами конкурсу, затвердили Гімн Покровської міської територіальної громади та Положення «Про зміст, опис та порядок використання Гімну».

Гімн Покрова вперше пролунав для широкого загалу. Це по-справжньому непересічна подія в історії міста, яке 14 жовтня перетне 65-річний рубіж. Бо гімн увібрав головні цінності міста, чим славиться Покров. Він – ідентифікація нашої єдиної громади.

Вже незабаром урочиста пісня лунатиме над містом. Стануть відомими й інші варіанти гімну, які звучатимуть у виконанні творчих колективів.

Покровчани пишуть історію свого міста, яке надихає та викликає почуття поваги.

Прес-служба міського голови.