Ситуація щодо погіршення погодних умов - контролюється


6 січня щотижневе засідання штабу з керівниками комунальних та бюджетних організацій міста розпочалося незвично. Разом з міським головою його вели юні помічники - Тетяна Макаренко, Ольвія Шевченко та Владислав Клоков. За перемогу в конкурсі «Я – очільник міста», їхні роботи було винагороджено сертифікатами на день керівництва містом спільно з Олександром Шаповалом. І вже зранку школярам вдалося взяти участь у прийнятті відповідального рішення – міський голова підписав розпорядження про продовження зимових канікул до 15 січня. Хоча, як звітували керівники медичних установ, захворюваність на ГРВІ серед дітей не виходить за рамки допустимих показників, проте серед дорослого населення – переступила епідпоріг. Щоб упередити тривожну тенденцію і убезпечити школярів , спільно було прийняте таке рішення.


Зважаючи на значне погіршення погодних умов, міський голова основну увагу акцентував на мобілізаційних заходах, спрямованих на недопущення збоїв у забезпеченні життєдіяльності міста. З цією метою, попередньо було проведено і засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де було опрацьовано алгоритм дій.

Олександр Шаповал повідомив, що з 6 по 10 січня усі комунальні підприємства міста та бюджетні організації будуть працювати у цілодобовому режимі. У підвищеній готовності перебувають аварійно-відновлювальні бригади, диспетчерські служби та стаціонарні пункти обігріву (вул. Героїв України, 13 (приміщення територіального центру) та Київська, 9 (амбулаторія, Рудник). Ставлячи завдання перед комунальниками, міський голова націлював на безперебійній роботі очищувальної, посипальної техніки, забезпеченні безперешкодного проїзду та підходів до житлових будинків, об’єктів соціальної та життєзабезпечуючої інфраструктури, можливості екстрених служб оперативно реагувати на виклики. Від посадових осіб вимагалося тримання ситуації під контролем на ввірених об’єктах та реагування на випередження.
Мешканців же міста, закликають бути вкрай обережними під час перебування на вулиці, пам’ятати про небезпеку переохолодження та обмороження. Враховуючи святкові дні, можливо переглянути свої наміри – не планувати далеких поїздок, відмовитися від користуванням власним автотранспортом, відповідально ставитися до власного життя, життя своїх рідних та не бути байдужими, до людей, котрі потребують допомоги.
Прес-служба міського голови.

ситуація щодо погіршення погодних умов - контролюється. Зображення 1