Субсидії по-новому: 7 важливих змін

субсидії по-новому: 7 важливих змін. Зображення 1На минулому тижні постановою Уряду вдосконалено умови оформлення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальний період.
До порядку призначення урядової допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг внесено ряд спрощень, про що повідомляє управління праці та соціального захисту населення.

Передбачається, що до сукупного доходу не враховуватиметься сплачені аліменти та спеціальна бюджетна дотація за вирощення молодняка великої рогатої худоби. До речі, субсидія не призначається, якщо у складі сім’ї є особа, яка має заборгованість по аліментам понад 3 місяці.
На субсидію матимуть право робітники, якщо єдиний соціальний внесок (ЄСВ) не сплачується з вини роботодавця. Субсидія призначатиметься не на загальну, а на опалювальну площу. Допомогу від Уряду матимуть родини, у яких опалювальна площа житла не перевищує 120м2 для квартири та 200 м2 для індивідуального будинку.
Збільшено повноваження комісій з призначення субсидій. Державну допомогу зможуть надати, якщо член домогосподарства не має доходів, бо перебуває у складних життєвих обставинах через хворобу, або в складі домогосподарства є працездатні алко- чи наркозалежні (за наявності довідки лікаря) та онкохворі (за наявності висновку ЛФК).
На загальних підставах зможуть отримати субсидію домогосподарства, де заєрестрована особа, яка працює за кордоном і сплачує там ЄСВ, що підтверджено документально.
Без обов’язкової сплати ЄСВ субсидію можуть призначити безробітним у сільській місцевості, міським безробітним за умови перебування у центрі зайнятості.
Розширено коло осіб, для яких можливе збільшення до 30% норму житла, на яку надається субсидія. До них належать громадяни, які отримують пенсію у звязку із втратою годувальника, хто досяг пенсійного віку чи отримує пенсію за вислугою років, а також ті, хто отримує державну соціальну допомогу за інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.
Зміни стосуються і сплати обов’язкового платежу. Якщо вартість фактично спожитої послуги менша обсягу обов’язкового платежу, субсидіант має право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги.
І останнє доповнення – якщо субсидію на поточний опалювальний сезон уже призначено, то її розмір управління праці розрахує автоматично, без повторного звернення з документами.
Нині, аби продовжити процедуру оформлення державної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг із врахуваннь змін, в управлінні праці чекають на новий програмний продукт.
Прес-служба міського голови.