Спортивний тріумф Покрова у Туреччині. Наші тай-боксери здобули три медалі Чемпіонату світу

 

“Золото” і дві “бронзи” - такий вагомий внесок зробили тай-боксери Покрова у медальну скарбничку національної збірної України. Загалом наша команда завоювала на турнірі 14 нагород.

Вихованці відділення таїландського боксу міської ДЮСШ ім. Дані Дідіка регулярно беруть участь у турнірах з цього виду бойових єдиноборств, завойовують медалі. Успіхи бійців Покрова не залишаються непоміченими. Як ми вже повідомляли раніше, за результатами міжнародного турніру “Кубок Чорного моря” і Чемпіонату України було затверджено склад збірної України для участі в першості світу серед юнаків та юніорів. Знаковим моментом стало те, що до складу національної команди увійшло відразу троє спортсменів з нашого міста!

Ними стали Микита Захарченко, Олександр Суховільський і Сергій Семак.

Стати членом національної команди і представляти Україну на такому високому рівні — це честь і величезна відповідальність. Чемпіонат світу, який проходив у Туреччин з 29 вересня по 6 жовтня, став справжнім іспитом для покровчан. У змаганнях взяли участь понад 1300 спортсменів з 74 країн. На таких турнірах просто немає слабких суперників, будь-який опонент є чемпіоном своєї держави. Як відзначає наставник покровчан, заслужений тренер України Ігор Мациборко, рівень чемпіонату був дуже високим, чимало збірних значно підтягнулися в цьому виді спорту.

Тому кожен поєдинок вимагав від хлопців максимальної самовіддачі, концентрації та бійцівської майстерності. Саме такі якості в черговий раз продемонстрували наші спортсмени. Олександр Суховільський (вагова категорія 57 кг, вік 14-15 років) провів на турнірі 3 поєдинки проти бійців з Палестини, Англії та Туреччині, виборовши бронзову нагороду. Ще одну “бронзу” завоював Сергій Семак (67 кг, вік 16-17 років), якому дісталися суперники з Ізраїлю, Білорусі та Угорщини.  

І на найвищу сходинку п'єдесталу піднявся Микита Захарченко. Спочатку він успішно провів бої проти бійців з Болгарії, Естонії та Ірану. У надзвичайно важкому фінальному поєдинку покровчанин переміг представника Росії та став Чемпіоном світу (вагова категорії 50 кг, вік 12-13 років).

За словами тренера хлопців Ігоря Мациборка, наші спортсмени довели, що можуть конкурувати на міжнародному рівні. Але це тільки початок їхнього шляху до спортивних вершин, адже попереду ще багато турнірів та змагань. Вітаємо хлопців та їх наставника з блискучим результатом, який підтверджує високі позиції вихованців таїландського боксу Покрова.

Прес-служба міського голови.