Співпереживати, значить, допомагати

співпереживати, значить, допомагати. Зображення 1
Ця думка стала керівництвом до дії в організації благодійних обідів, які вже чотири місяці підтримують безхатченків, людей, що опинилися за межею бідності, даруючи їм віру в милосердя.
17 грудня 2016 року було дано старт справі доброчинності. Ініціатива приватного підприємця Віктора Сукова одразу отримала підтримку й дієву участь міського голови Олександра Шаповала в організації гарячих обідів. Відтоді щосуботи й неділі з 11 до 13.00, за будь-якої погоди, справжня домашня їжа очікує на тих, хто волею обставин опинився за межею повноцінного життя.

У кожного з них своя історія, але всім доброта допомогла вижити узимку 2016-2017 року. Про це говорять люди, яких ми називаємо безхатченками, запевняючи, що не вірили у тривалість починання, однак справи виявилися красномовнішими слів.
Обіди вихідного дня у визначений час підтримують нужденних і самотніх стареньких теж. Кожному знаходять потрібні слова волонтери, прихожани храму Св. Іоанна Богослова, що на посту милосердя. З першого дня справу підтримують небайдужі підприємці: Вадим Лісовий, Ігор Мартиновченко, Анатолій Радік, кафе «Старий рояль», «Бурлюк», які з наданих продуктів готують обіди, постачають хлібо-булочні вироби. Допомогу у приготуванні страв протягом перших місяців надавало кафе «Спектр».
Не залишаються осторонь і небайдужі покровчани, приносять продукти, консервацію. Події останніх років показують, що залишитися без даху чи потрапити у скруту може кожний. А от вибратися з непростої ситуації, самотужки – не просто, тут мало лише співчуття, необхідна дієвість. Як говориться, «від суми та від тюрми не зарікайся». Волонтери зіткнулися тут з різними історіями, які здатна змінити доброта.
-На долю цих людей випало багато, - зазначає Віктор Суков,- допомагати, значить, змінювати їхнє життя, можемо спостерігати це в реаліях. Важливо, що справа милосердя не є одномоментною акцією, це визначальне для міського голови, який з першого дня поряд з нами, дієво підтримує в усіх починаннях.
Така цільова допомога, що триває на загальноміському рівні, відкриває й інші проблеми тих, хто веде відчужене існування у соціумі. Сьогодні у них є реальний шанс на підтримку, і вони про це знають, бо кожні вихідні назустріч приходять люди з добрими намірами. Робота ця триватиме, зазначили організатори, підкреслюючи, що гарячі обіди і надалі зігріватимуть людей, які потребують нашого співчуття.
Прес-служба міського голови.

співпереживати, значить, допомагати. Зображення 2

співпереживати, значить, допомагати. Зображення 3

співпереживати, значить, допомагати. Зображення 4