Сонячне мистецтво Марії Примаченко очима дітей

Українська культура щедра талановитими митцями. Однією із найсамобутніших художниць є Марія Примаченко. Творчість мисткині об’єднала в собі витоки українського живописного і поетичного фольклору, що походить ще з сивої давнини українського родоводу. У своїх творах передавала радість буття, невичерпну віру в добро, яке завжди перемагає зло, любов до всього прекрасного, створеного самою природою на землі.

За 89 років життя художниця створила понад 650 робіт. На своїх картинах зображувала чарівних  тварин, квіти та сюжети з селянського побуту. Ім’я української художниці внесено до Всесвітньої енциклопедії мистецтва.

Творчий шлях талановитої мисткині мотивує до проведення конкурсів серед підростаючого покоління.

Всеукраїнський конкурс декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва "Світи Марії Примаченко" зібрав роботи юних митців з різних куточків країни.

Серед великої кількості надзвичайно цікавих робіт і  картини вихованців Будинку творчості дітей та юнацтва Покрова.

Вихованці гуртків "Майстриня" (керівник Ірина Бовкун) та "Петриківський дивоцвіт" (керівник Ніна Якимова) посіли призові місця.

У номінації "Живопис" Марія Остапенко отримала перше місце. Її робота "Крилатий коник" підкорила суддів.

Творчий доробок Діани Кустікової  "Папуга гріє ніжки на пісочку" теж отримав бали від журі. У номінації "Живопис" юна художниця посіла третє місце.

У номінації "Авторська техніка" Марія Гармаш представляла роботу у техніці "Квілінг" "Півнику мій голосний" та зайняла третє місце.

Пишаємось, що творчі роботи юних художників Покрова представлені на виставці «Світи Марії Примаченко», розгорнутої у рамках проєкту «Шляхетні хроніки. Марія Примаченко».

Відвідувачам відкривається світ звірів та рослин, що ожили під дитячими пензлями. Неповторні роботи юних художників можна побачити у виставковому залі Національної бібліотеки для дітей. Вітаємо переможців! Діти вкотре доводять, що українці – одна з найталановитіших націй на Землі. Нехай енергія цих миттєвостей успіху зарядить позитивом і дасть поштовх до нових звершень!

Прес-служба міського голови.