СОЦІАЛЬНА СФЕРА ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

На сьогодні у місті зареєстровано понад 11,8 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них більш як три тисячі - діти. 303 особи зареєструвалися на отримання фінансової допомоги від УВКБ ООН.

В управлінні праці та соціального захисту населення здійснено прийом 233 осіб для отримання довідок та оформлення запитів справ в інші райони, надання консультацій, у тому числі внутрішньо переміщеним особам із зони бойових дій. Прийнято 86 заяв для здійснення перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину від ЦНАП та громадян.

Опрацьовано два повідомлення про вчинення домашнього насильства. Прийнято дві заяви від осіб з інвалідністю щодо забезпечення засобами реабілітації.

 

Здійснювалася організація соціального захисту осіб, які опинились в СЖО та осіб з інвалідністю. Пройшли фахові семінари та вебінари.

Взято участь у zoom - конференції засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Дніпропетровській обласній державній адміністрації.

У територіальному центрі тривала цілеспрямована робота щодо соціального супроводу та соціальної підтримки незахищених верств населення Покровської міської територіальної громади. Відділенням соціальної допомоги вдома надавалися послуги згідно Державного стандарту «Догляд вдома».

У відділенні денного перебування отримувачам надано понад 1,5 тисяч соціальних послуг.

Активно надаються послуги соціального таксі в пріоритеті особи з інвалідністю І,ІІ групи.

Працює гаряча телефонна лінія територіального центру.

Покровське управління Нікопольської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості інформує роботодавців, що змінами в законодавстві про зайнятість передбачено ряд компенсаційних виплат за працевлаштування безробітних осіб, більш детальну консультацію щодо умов та порядку отримання компенсації можна отримати в приміщенні управління, 3-й поверх, каб. 24, 25 або за телефоном: 06816401.0687716401

Роботодавцям також нагадують про необхідність інформування про потребу в робочій силі (вакансії).

Консультації щодо працевлаштування, особливостей реєстрації в службі зайнятості, актуальних вакансій можна отримати безпосередньо в приміщенні Покровського управління ЦЗ (вул. Героїв України, 5) або за тел:0961196760, 0963752467.

Подати документи для реєстрації в службі зайнятості як безробітна особа можливо через портал “Дія” за наявності кваліфікованого електронного підпису або під час особистого звернення до управління.

Прес-служба міського голови.