Соборність держави – єднання народу

соборність держави – єднання народу. Зображення 1
Двадцяте століття залишило нам у спадок величні події, які, віддаляючись у часі, не втрачають своєї значущості та актуальності. До таких подій належить єднання українських земель, закріплене Актом Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Саме 22 січня 1919 року у Києві над святковою синьо-жовтою Софійською площею було оголошено про воз’єднання. Хоч державі тоді не вдалося повністю зберегти бажану єдність та незалежність, ця дата навіки вкарбувалася у літопис України величним національним святом. І сьогодні, як ніколи, є нагадуванням, що наша сила – в єдності.


Цієї неділі місто Покров разом зі всією країною відзначатиме – День Соборності. Згідно розпорядження міського голови відбудуться широкомасштабні заходи, котрі розпочнуться урочистостями біля пам’ятника Т.Г. Шевченку. У пам'ять про події 22 січня 1990 року, коли мільйони українців вишикувалися від Києва до Львова у справжній живий ланцюг, у місті відбудеться флеш-моб «Ланцюг єднання».
У закладах освіти уже тривають тематичні уроки, виховні години, круглі столи, конференції, конкурси читців, літературно-музичні фестивалі та інші заходи, присвячені Дню Соборності України. У бібліотеках міста оформлені книжкові виставки, тематичні полиці, що висвітлюють історичні події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою державність, відбудуться круглі столи, історичні хронографи, а в народному музеї – тематичні екскурсії.
Прес-служба міського голови.