Слово про Почесних громадян

слово про почесних громадян. Зображення 1
Рішенням XXVI сесії, звання Почесного громадянина Покрова присвоєно Миколі Гнатовичу Голубу, керівнику колективної радіостанції Будинку творчості та Олександру Леонідовичу Казаріну, вчителю історії, допризовної підготовки юнаків, очільнику туристичного клубу "Перевал". У день 61-річниці Покрова, Почесне звання шанованим педагогам урочисто вручив міський голова Олександр Шаповал.

 


 

слово про почесних громадян. Зображення 2

Від історії до романтики подорожі один крок

Вже багато років поспіль це доводить Олександр Казарін, вчитель, який розкрив дітям рідну країну у всьому її безмежжі.
Історик, викладач військової справи, він поєднав ці напрямки, створивши власну методику виховання – повагою і підтримкою.
Син кадрового військового, він виріс у атмосфері, де офіцерські будні переплелися з романтикою лірики та гостротою громадської поезії батька – Леоніда Казаріна. Можливо саме цей симбіоз відкрив два світи Олександра Казаріна. Він прагнув про фах військового, але проблеми із зором не дозволили втілити те у життя, проте не завадили пройти строкову службу в армії, вступити до Ужгородського університету, й додатково пройти тримісячні військово-польові збори.

слово про почесних громадян. Зображення 3

У 93-му вже викладач ліцею, розпочав історію туристичного клубу "Перевал". Тоді було покладено початок більше ніж справі, справжньому рухові. Усе, що вивчали на уроках історії та ДПЮ, закріплювалося у дорозі Карпатами, Бугом і Кримом, який до анексії, обійшли гірськими стежками. Теорія і практика у колі друзів, посеред природи, де все, як на долоні, і людські чесноти – насамперед.
Тільки за рік члени клубу "Перевал" здійснювали до семи походів. Його межі було розширено прихильниками туризму, учнями шкіл, представниками підприємств та організацій, хто не уявляв свого життя без подорожі.
А попереду завжди він – вчитель, наставник і друг. "Начальник", як його жартівливо називають переваловці.

слово про почесних громадян. Зображення 4
За 24 роки клуб об’єднав десятки містян. Олександр Леонідович, вчитель ліцею та НВК№1, може назвати кожного. Він береже численні світлини, за якими розповідає про походи і долі їх учасників, які назавжди "захворіли" подорожами.
З "Перевалом" вони пізнавали Україну, пройшовши дорогами і стежками, пізнавали себе, розуміючи, що найважливіше – міцне товариське плече, а найдорожче – рідний дім, де на тебе завжди чекають.

слово про почесних громадян. Зображення 5
Члени клубу знають, що є людина, яка допомогла усвідомити те, це – Олександр Казарін. За 37 років педагогічної діяльності він виховав не одне покоління, його фаховий досвід з викладання історії, "Захисту Вітчизни", визнано передовим. Про те говорять вихованці, які з усіх куточків країни слали вітання Олександру Леонідовичу – Почесному громадянину Покрова.


З дітьми і для дітей

слово про почесних громадян. Зображення 6

Для своїх вихованців він став вчителем, чия наука не просто виховує – залишається на все життя. Бути людиною, не боятися труднощів і віддаватися улюбленій справі до кінця - в цьому весь Микола Гнатович Голуб, колишній працівник автотранспортного цеху, який у далекому 1975 році вперше відкрив маленьким городянам неосяжний світ зв’язку на коротких хвилях.
З того часу почалася його нова дорога – освітянська.
Змінюється все навкруги і лише у колективці все також горить позивний, а поряд з дітьми незмінно він – Микола Голуб. Сьогодні він вже сам частина історії Будинку піонерів з якого виріс Будинок творчості. Неможливо точно підрахувати усіх вихованців керівника, як і кількості чемпіонатів та турнірів. Відомо лише одне – абсолютне, понад 40-річне, лідерство на радіонебосхилі України й світу та десятки учнів, які обрали технічний напрямок за майбутню професію.
Найзатятіші хулігани, учорашні діти вулиці вивчали географію за власними мандрівками короткими хвилями і це було найголовнішою перемогою вчителя. Тут ніколи не було спеціального відбору, кожен, хто щиро бажав працювати, залишався на довгі роки.

слово про почесних громадян. Зображення 7

 

Його учні стають чемпіонами не тільки світових та всеукраїнських змагань, лідирують за вступом у виші технічного спрямування. Їх можна віднайти в усіх куточках світу — Китаї та Великій Британії, Прибалтиці, Іспанії та Америці. Всі отримали путівку у фахове життя саме у колективній радіостанції, з доброго серця Миколи Голуба.
Він створив команду, що стала явищем радіоспорту, феноменом, який так і не можуть розгадати потужні столичні зв’язківці.
Таємниця у безмежній любові до дітей, відданості своїй справі. Радіостанція — його життя, яке продовжує пульсувати яскравими спалахами рідного позивного.

Прес-служба міського голови.